vrijdag, 21 juni, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsProductie Polestar 4 is gestart

  Productie Polestar 4 is gestart

  Polestar, het elektrische zustermerk van Volvo, is gestart met de productie van de Polestar 4. Het eerste exemplaar rolde onlangs van de band in de fabriek in Hangzhou Bay, China. De eerste leveringen aan klanten in China staan voor eind 2023 gepland. Voor de andere markten zal de lancering begin 2024 zijn.

  Productiestart en uitbreiding

  Het opstarten van de productie van de Polestar 4 is niet alleen een mijlpaal voor het bedrijf, maar ook voor de locatie van de productie. Deze Polestar wordt namelijk niet in Zweden gebouwd. De productie vindt plaats in een fabriek in het Chinese Hangzhou Bay, een onderdeel van Geely Holding. Daarnaast zal Polestar vanaf de tweede helft van 2025 ook beginnen met de productie in een nieuwe faciliteit in Busan, Zuid-Korea. Met deze stap wil men voldoen aan de vraag in zowel de lokale markt als de Noord-Amerikaanse markt.

  Geen achterruit

  De Polestar 4, gepositioneerd tussen de compacte Polestar 2 en de grotere SUV Polestar 3, belooft een unieke combinatie van stijl en prestaties te bieden. Wat direct opvalt aan de Polestar 4 is het ontbreken van de traditionele achterruit, een kenmerk dat we ook bij de toekomstige Polestar 5 zullen zien.

  Polestar 4

  Specificaties

  Onder de motorkap biedt de Polestar 4, net als de andere modellen van dit merk, redelijk indrukwekkende cijfers. De Dual-Motor All-Wheel Drive variant, voor het eerst getoond in Shanghai, heeft een systeemvermogen van 400 kW en een koppel van 686 Nm. Dit resulteert in een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,8 seconden. Daarnaast zal er ook een Single-Motor Rear-Wheel Drive model beschikbaar zijn met 200 kW vermogen en 343 Nm koppel. De accu, die een capaciteit van 102 kWh heeft, zorgt voor een geschatte actieradius van tot wel 600 kilometer.

  Duurzame productie

  Menig Europeaan en Amerikaan zal bezwaren hebben tegen de productie in China. Maar dat is iets wat een logisch gevolg is van een merk dat eigendom van een Chinees concern is. Toch kleven er ook voordelen aan. Bij de productie van de Polestar 4 ligt de focus namelijk sterk op duurzaamheid. De fabriek in Hangzhou Bay maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, waaronder I-REC-waterkrachtcertificaten en fotovoltaïsche elektriciteit.

  Bovendien maakt het interieur van de Polestar 4 gebruik van duurzame materialen, waaronder opties voor veganistische bekleding, en draagt zo bij aan de ecologische voetafdruk van het voertuig.

  Polestar 4

  Volgende fase

  Met de komst van de Polestar 4 zet Polestar een volgende stap in de wereld van elektrische mobiliteit. De combinatie van geavanceerde technologie, duurzame productiemethoden en opvallend design maakt dit model een interessante toevoeging aan het aanbod van elektrische voertuigen. Met de geplande uitbreiding van de productiecapaciteit en de aanstaande lancering in diverse markten, lijkt Polestar klaar te zijn voor een nieuwe fase in zijn ontwikkeling.

  Polestar 4

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos