Porsche verhoogt productiedoelen Taycan vanwege torenhoge vraag

Het duurt nog ongeveer een jaar voordat de Porsche Taycan op de markt komt. De vraag naar het volledig elektrische model is nu echter al zo groot, dat de Duitse sportwagenfabrikant op voorhand de productiedoelen heeft verhoogd. In eerste instantie zouden er op jaarbasis 20.000 Taycans worden gebouwd.

Porsche-baas Oliver Blume zei tegen de Duitse krant WirtschaftsWoche dat de reacties op de Taycan zo positief zijn dat de productiedoelen wel omhoog moeten. Wat het nieuwe aantal wordt, wilde hij niet zeggen, maar er wordt vanuit gegaan dat er een verdubbeling komt naar 40.000 auto’s per jaar. Dat wordt overigens verdeeld over de Taycan en de Cross Turismo. Die laatste heeft recent het groene licht gekregen en wordt een productieversie van de Mission E Cross Turismo Concept, die Porsche in maart van dit jaar op de autoshow van Genève onthulde.

Duizenden reserveringen

Hoe groot is de vraag naar de Taycan? Een voorbeeld uit Noorwegen illustreert dat perfect. Porsche verkoopt daar op jaarbasis zo’n 600 auto’s. Voor de Taycan zijn in Noorwegen al bijna 3000 (!) reserveringen binnengekomen. Het model heeft twee elektromotoren die samen zo’n 600 pk leveren. Daarmee zou de auto in minder dan 3,5 seconden van stilstand naar 100 km/h gaan. De actieradius van de Taycan ligt op ruim 400 kilometer. Dankzij een 800 Volt-systeem kan de Porsche in 15 minuten voor 80 procent worden opgeladen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven