Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche toont beelden van nog amper gecamoufleerde Taycan Cross Turismo

Na de ‘normale’ Taycan, die je als een sportsedan kunt beschouwen, lanceert Porsche binnenkort een tweede elektrisch auto. Dat wordt de al eerder aangekondigde Taycan Cross Turismo. Die is wat hoger en ruimer maar staat op hetzelfde platform. Hij zal dan ook redelijk vergelijkbare specificaties hebben.

Lancering Taycan Cross Turismo uitgesteld

Eigenlijk wilde Porsche de Taycan Cross Turismo vorig jaar al lanceren. Maar de vraag naar de Taycan was veel groter dan verwacht en stelde Porsche voor een luxe probleem. Porsche moest de productie van de Taycan opvoeren. Inmiddels zijn er van de Taycan wereldwijd al meer dan 20.000 exemplaren geleverd. Maar door die extra inspanningen moest Porsche de lancering van de Taycan Cross Turismo tot dit jaar uitstellen. De Duitse sportwagenfabrikant geeft nu recente beelden vrij van de Taycan Cross Turismo. Die wordt daar getest op de openbare weg en is nog amper gecamoufleerd. Dat zou wel eens kunnen betekenen dat de lancering van de Porsche Taycan Cross Turismo niet ver weg is.

Ruimer, flexibeler en veelzijdiger

In 2018 liet Porsche de Mission E Cross Turismo conceptcar zien, een elektrische auto met off-road elementen en een langgerekte daklijn. De Taycan Cross Turismo van de zojuist vrijgegeven foto’s lijkt sterk op de het in 2018 aangekondigde model. “Met de Taycan Cross Turismo wilden we een ruimer gevoel bieden, evenals meer flexibiliteit en veelzijdigheid”, legt hoofd van de Taycan-serie Stefan Weckbach uit. “We hebben een volledig nieuwe daklijn met dakrails ontwikkeld, de achterste zitrij biedt de passagiers meer ruimte en ook de bagageruimte is groter. Het doel was een auto die perfect past bij een actieve levensstijl. Een auto die ideaal is voor zowel in de stad als op het platteland.”

Grotere bodemvrijheid

Om ervoor te zorgen dat de Cross Turismo ook overweg kan met rijden in licht terrein en op slechte wegen, heeft Porsche de bodemvrijheid vergroot. “We hebben de wielophanging verbeterd, zodat de Cross Turismo een CUV (Cross Utility Vehicle)-specifieke rijmodus heeft. Dit zorgt voor optimale stabiliteit, kracht en dynamische prestaties van het voertuig op gravelwegen,” aldus Weckbach. Hij vervolgt: “Als je een auto wilt die je wat meer ruimte, veelzijdigheid en flexibiliteit biedt, is de Cross Turismo zeker een goede keuze.”

Prestaties

Er is nog geen informatie over de prestatiespecificaties en de prijs van de Taycan Cross Turismo. Hij wordt waarschijnlijk gebaseerd op de Taycan, maar kost hoogstwaarschijnlijk iets meer. Porsche biedt de Taycan aan in vier versies: Taycan, Taycan 4S, Taycan Turbo en Taycan Turbo S. Deze hebben een vermogen van 300 kW tot 560 kW en een actieradius van 416 tot 484 kilometer.

Porsche Taycan Cross Turismo

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven