PluggedIn
Homee-NieuwsPorsche Taycan model 2022 heeft diverse verbeteringen én cultkleuren

Porsche Taycan model 2022 heeft diverse verbeteringen én cultkleuren

Porsche gaat diverse wijzigingen doorvoeren bij de Taycan en Taycan Cross Turismo. Voertuigen van modeljaar 2022 krijgen dankzij deze technische optimalisaties een grotere actieradius. Maar er zijn nog meer verbeteringen. Bovendien komt de Porsche Taycan model 2022 ook in diverse cultkleuren.

Verbeterd bereik

Volgens Porsche zal het nieuwe modeljaar niet apart gehomologeerd worden. De bekende WLTP-waarden veranderen dus niet. Daarom geeft Porsche ook geen cijfers over de toename van de actieradius. Men benadrukt dat de toename van het bereik vooral “in het dagelijks leven” te merken is. Overigens hebben de wijzigingen betrekking op de modellen met vierwielaandrijving, dus niet op het basismodel. De voorste elektromotor is bij de modellen met vierwielaandrijving in de rijmodi “Normaal” en “Bereik” in het deellastbereik nagenoeg volledig losgekoppeld. Ook heeft Porsche het gedrag van de motor geoptimaliseerd tijdens het rijden en bij stilstand om de weerstandsverliezen van de permanent bekrachtigde synchrone motoren te verminderen. De uitgeschakelde motoren worden, als de bestuurder meer vermogen vraagt of overschakelt op een van de sportmodi, “binnen milliseconden” weer ingeschakeld.

Porsche Taycan model 2022

Verbeterde laadcurve

De “Turbo Charging Planner” kan de accu nu iets meer voorverwarmen dan voorheen. Die hogere temperatuur zou voor een verbeterde laadcurve bij het DC-snelladen moeten zorgen. Bovendien verbeterde Porsche ook het thermisch beheer. Voortaan gebruikt de Taycan de door de elektrische componenten ontwikkelde warmte nog intensiever voor de temperatuurregeling van de accu.

Cultkleuren zijn terug

Aan het eind van het vorige millennium bood Porsche ook felgekleurde lakken aan. Deze verwierven onder de Porsche-fans al snel een cultstatus. Die kleuren maken nu een comeback. Naast 17 standaardlakken biedt de Porsche Exclusive Manufaktur nu ook de opties “Colour of Choice” en “Colour of Choice Plus”. De eerste optie biedt de keus uit 65 extra kleuren. Daartoe behoren de toenmalige merktypische kleuren Night Blue Metallic, Acid Green, Star Ruby, Riviera Blue of Viola Metallic. De optie “Colour of Choice Plus ” geeft de klant zelfs een nagenoeg volledige vrijheid aan kleurkeuze.

Porsche Taycan model 2022

Diepere Android Auto-integratie

Porsche heeft de integratie van Android Auto in het Porsche Communication Management (PCM) verbeterd. Ook de Remote Park Assist moet nu beter werken waarbij het in- en uitparkeren optioneel via de smartphone kan worden geregeld. De diepere integratie van Android Auto is bedoeld om gebruikers van een Android smartphone een vergelijkbaar scala aan functies te bieden als de iPhone-gebruikers. Tot nu toe ondersteunde de Taycan alleen Apple CarPlay.

“De voortdurende technische ontwikkeling van onze voertuigen maakt deel uit van het DNA van Porsche. Zo scoort de nieuwste Taycan met naadloze smartphone connectiviteit, die nu ook Android Auto omvat,” zegt Kevin Giek, sinds april ‘Head of Taycan Series’.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos