donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsPorsche Taycan model 2021: laden zonder laadpas of app

  Porsche Taycan model 2021: laden zonder laadpas of app

  In het nieuwe modeljaar voert Porsche diverse nieuwe innovaties in de Taycan door. De on-boardlader heeft een nog groter laadvermogen en de auto accelereert nog sneller dan voorheen. Maar er zijn ook innovaties die het rijden en laden makkelijker maken.

  Plug & Charge: laden zonder app of laadpas

  Een heel praktische innovatie is de nieuwe Plug & Charge-functie van de Porsche Taycan. Hiermee kun je opladen en betalen zonder dat je een laadpas of app nodig hebt. Alle benodigde communicatie gaat rechtstreeks met het laadstation. Je hoeft alleen nog maar de laadkabel aan te sluiten. Daarna gaat het laadproces – inclusief de betaling – geheel automatisch, net als de betaling. Zo wordt laden met de Taycan kinderlijk eenvoudig.

  De lader moet uiteraard wel Plug & Charge-compatibel zijn. Plug & Charge werkt al bij Ionity-laadstations in Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Italië en Tsjechië. Begin volgend jaar volgen nog twaalf andere Europese landen.

  Accubesparend opladen

  Bij geschikte laadstations – zoals de snellaadstations van Ionity – kan het laadvermogen worden beperkt tot circa 200 kW. Hiermee wordt de levensduur van de accu verminderd. Ook verlengt deze optie het vermogensverlies.

  Sterkere on-board lader

  Standaard heeft de Porsche Taycan een 11 kW AC-lader. Optioneel kan er vanaf het einde van dit jaar ook gekozen worden voor 22 kW on-board lader.

  Porsche Taycan Plug & Charge

  Nog sneller in de sprint

  Het zijn maar details, maar de nieuwe Taycan Turbo S accelereert voortaan nog iets sneller. Met ingeschakelde Launch Control is de sprint van nul naar 200 km/u nu mogelijk in 9,6 seconden. Dat is 0,2 seconden sneller dan de eerste versie van de Taycan Turbo S. voorheen. Voor de kwart mijl heeft de Porsche Taycan voortaan 10,7 seconden nodig, een tiende seconde sneller dan voorheen. Dat kan hij ook meerdere keren achter elkaar zonder vermogensverlies, een van de punten waar de Taycan heel sterk in is.

  Intelligent chassis

  Wie adaptieve luchtvering kiest, krijgt daar automatisch de nieuwe Smart Lift-functie bij. Deze kun je zo programmeren dat de bodemvrijheid automatisch wordt verhoogd bij drempels of opritten. Op de snelweg kan de Smart Lift-functie de bodemvrijheid actief beïnvloeden. Het niveau wordt dan aangepast aan het best mogelijke compromis tussen efficiëntie en rijcomfort.

  Intuïtief head-up display

  De Taycan model 2021 is optioneel leverbaar met een intuïtief head-up display. Dit toont relevante informatie rechtstreeks in het blikveld van de bestuurder en is in meerdere vensters onderverdeeld. In het hoofdvenster is de status af te lezen. Hiervan is ook een deel beschikbaar voor tijdelijke inhoud wordt weergegeven, zoals bijvoorbeeld oproepen of spraakopdrachten. Als presets zijn onder anderen ook de commando’s van de navigatie in te stellen.

  Digitale radio

  Merkwaardig dat het niet eerder standaard was voor een auto in dit segment, maar dat is komend modeljaar in ieder geval wel zo. Dan is de Porsche Taycan standaard uitgerust met een DAB+-radio waarmee je digitaal uitgezonden radioprogramma’s kunt ontvangen.

  Extra functies online bestellen, ook achteraf

  Nieuw is ook het Functions on Demand (FoD) concept. Hiermee kunnen Taycan-rijders naar behoefte online verschillende comfort- en assistentiefuncties aanschaffen. Dit is ook ná aankoop mogelijk is. Dat kan gewoon online, via de Porsche Connect Store. Klanten kunnen kiezen voor het aanschaffen of het via een abonnement huren van de extra functies voor hun Taycan. Na registratie en de selectie van de gewenste functie(s) wordt een datapakket via het mobiele netwerk naar de Taycan verstuurd en kan alles in een paar minuten worden geactiveerd.

  Nieuwe functies

  Komend modeljaar zijn op deze manier vier functies beschikbaar voor aankoop, waarvan er drie ook beschikbaar zijn met een maandelijks abonnement:

  • Active Lane Keep Assist
   Deze functie houdt de auto in het midden van de rijstrook door continue stuuringrepen, zelfs in files.
  • Porsche InnoDrive
   Hiermee wordt de snelheid zelfstandig aan de naderende omstandigheden aangepast, zoals snelheidslimieten, bochten, rotondes en voorrangs- en stopborden.
  • Porsche Intelligent Range Manager (PIRM)
   Deze functie werkt op de achtergrond mee wanneer de routebegeleiding is geactiveerd en zorgt voor de kortste reistijd met maximaal comfort.
  • Power Steering Plus
   Een intelligent snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. Bij hoge snelheden reageert de bekrachtiging direct en precies, bij lage snelheden levert het systeem juist meer stuurhulp. Deze optie is niet als maandelijks abonnement beschikbaar.

  Nieuwe kleuren

  Kopers van een Taycan krijgt kunnen volgend modeljaar kiezen uit zeven nieuwe lakkleuren: Mahonie metallic, Frozenberry metallic, Kersenrood metallic, Koffiebeige metallic, Krijt, Neptunusblauw en IJsgrijs metallic. Het Carbon Sport Design Pakket is voortaan beschikbaar voor alle versies. Hiermee wordt de Taycan onder anderen uitgerust met carbon vinnen op de achterspoiler en carbon inzetstukken in het onderste deel van de neus en in de zijskirts.

  Gerelateerd

  1 REACTIE

  1. Ik vind het hele betaal systeem irritant. Dat moet toch gewoon simpeler kunnen, zoals bijvoorbeeld Porsche nu doet. Waarom kun je gewoon niet met je pinpas, creditcard of telefoon betalen? … Ik hoop echt dat het op (korte) termijn simpeler/verbetert word.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos