Porsche laat eerste glimp zien van productieversie Taycan

De aankomende Porsche Taycan krijgt duidelijk designelementen van het studiemodel Mission E mee, maar lijkt nog veel meer op de al bestaande Panamera. De officiële introductie van het model vindt plaats in september, maar Porsche laat alvast wat foto’s zien van zijn eerste volledig elektrische auto.

Ook al is de Taycan nog niet eens echt onthuld, de belangstelling voor het model is enorm. Porsche wilde eerste 20.000 exemplaren per jaar van de vierdeurs coupé bouwen, maar heeft dat aantal alvast verhoogd naar 40.000. Dit om aan de toenemende vraag te voldoen. Mocht het Porsche lukken om inderdaad 40.000 Taycans per jaar te verkopen, dan is de EV daarmee gelijk een van de populairste modellen van het merk. Vorig jaar verkocht de fabrikant precies 256.255, waarvan 86.031 Macans, 71.458 Cayenne’s en 38.443 Panamera’s.

Turbo-topmodel

Porsche brengt twee versies van de Taycan op de markt: de auto op deze foto’s (een Panamera-achtige vierdeurs coupé) en de Taycan Cross Turismo. Die laatste is gebaseerd op het gelijknamige studiemodel en zou dus een soort elektrische Panamera Sport Turismo worden. De Taycan wordt aangedreven door twee elektromotoren met een systeemvermogen van 600 pk, waarmee hij in minder dan 3,5 seconden naar 100 km/h gaat, en krijgt een actieradius van ruim 400 kilometer. Het topmodel gaat naar verluidt Turbo heten. Er komen ook minder krachtige varianten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven