Porsche heeft de volgende generatie van de Taycan al in de planning

Elektrische Porsche Taycan

Nieuws uit Engeland, maar dan wel over een Duits automerk. Het Britse magazine Autocar meldt namelijk dat Porsche al een tweede generatie van de Taycan in de planning heeft. Bovendien schijnt Porsche ook plannen voor een elektrische versie van de populaire Panamera te hebben.

Die nieuwe generatie van de Porsche Taycan moet in 2027 op de markt komen. Tegen die tijd zijn er hoogstwaarschijnlijk ook elektrische versies van de Macan en Cayenne SUV’s. In totaal wil Porsche tegen het eind van het decennium zes elektrische modellen op de markt hebben. Later volgen ook een elektrische Cayman en Boxster.

Grote elektrische SUV

De nieuwe generatie van de Taycan en de elektrische Panamera zijn volgens Autocar gebaseerd op een , waarover eind 2021 al geruchten gingen, gebaseerd worden op een platform, dat is afgeleid van het Scalable Systems Platform (SSP) van de Volkswagen Group. Dat platform gaat Porsche ook gebruiken voor een elektrische SUV, die een maatje groter dan de Cayenne wordt.

Elektrische Panamera

Porsche Panamera ook elektrisch?

Daarnaast waren er afgelopen winter al geruchten dat Porsche plannen had voor een cross-over die qua afmetingen met de Panamera overeenkomt en op het PPE-platform komt te staan. Die cross-over heeft intern de codenaam K1, en dat zou dus heel goed de elektrische versie van de Panamera kunnen worden. Dan zou hij dus alleen op een andere architectuur komen te staan. Dit model wordt overigens voor het midden van dit decennium verwacht.

Boxster en Cayman

Dat PPE-platform, wat we net noemden, wordt samen met Audi ontwikkeld en vormt de basis voor de elektrische Macan. Daar moeten we nog een jaar op wachten. Verder zijn er geruchten geweest over een elektrische opvolger van de Porsche Cayman en Boxter (de modellen uit de 718-serie). Hiervan doet Autocar geen melding, maar dit is al eerder door Porsche bevestigd. Deze elektrische modellen kunnen we trouwens pas in het volgende decennium verwachten.

Vorig artikelZeekr 001 krijgt dankzij nieuwe accutechnologie een bereik van 1.000 kilometer
Volgend artikelBMW gaat kleine serie van de iX5 Hydrogen bouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in