Porsche gaat ook Destination Charging aanbieden

Porsche gaat ook Destination Charging aanbieden

Porsche gaat net als Tesla „Destination Charging“ aanbieden. En ook het netwerk van Porsche moet uiteindelijk wereldwijd worden. Het laadnetwerk van de sportwagenfabrikant is met 1035 oplaadpunten in ongeveer 20 landen nu al groter dan menigeen denkt. Dit jaar komen er nog ongeveer 900 locaties bij.

We hebben het hier niet over de prestigieuze 800 Volt-snelladers waarmee de Taycan in no-time kan worden bijgeladen maar over de normale en dus langzame oplaadpunten. De laadpunten van Porsche Destination Charging hebben doorgaans een vermogen van 11 kW vermogen en bevinden zich bij geselecteerde hotels, luchthavens, musea, winkelcentra, sportclubs en jachthavens. De klanten van Porsche kunnen er hun Taycan – de eerste elektrische auto van Porsche – of hun plug-in hybride modellen van Porsche gratis opladen.

Eind dit jaar al ruim 2000 locaties

“Met ‘Porsche Destination Charging’ breiden we ons netwerk van locaties uit met bijzonder populaire contactpunten en onderstrepen we onze claim om de uitbreiding van de elektrische mobiliteit te bevorderen. Eind 2020 staan er in totaal 2.000 laadlocaties gepland”, zegt Martin Urschel, Vice President Smart Mobility Sales & Operations bij Porsche.

In alle markten waar elektrische Porsches worden verkocht

Porsche Destination Charging zal worden aangeboden in alle markten waar gedeeltelijk en volledig elektrische Porsche modellen worden verkocht. In Europa strekt het aanbod zich uit van Duitsland, Spanje en Italië tot de Benelux-landen en enkele Oost-Europese markten. Ook in andere landen, zoals Brazilië, is het programma bedoeld om een dicht netwerk van oplaadpunten te creëren, aldus Porsche.

Vier gratis laadstations voor partners van Porsche

Partners van Porsche Destination Charging ontvangen tot vier laadstations gratis. Ook krijgen ze ondersteuning bij de installatie en het onderhoud. Zowel individuele bedrijven als groepen van bedrijven kunnen zich als “Destination” aanmelden. Uiteraard moet men dan aan de nodige voorwaarden voldoen. Men moet de parkeerplaatsen en natuurlijk ook de elektriciteit gratis ter beschiking stellen aan Porsche-rijders. Na acceptatie in het netwerk worden de nieuwe oplaadpunten opgenomen in het navigatiesysteem van elektrische Porsches en op de website van de fabrikant.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven