Porsche bevestigt komst elektrische Cayenne

Elektrische Porsche Cayenne

De geruchten over de komst van een elektrische Porsche Cayenne zijn eindelijk bevestigd. We kunnen hen in 2026 tegemoetzien. Ook kondigde het bedrijf iets aan waar ook al de nodige geruchten over in de rondte gingen: Porsche is bezig met de ontwikkeling van een SUV die bóven de Cayenne zal worden gepositioneerd.

Dit onthulde de Duitse autofabrikant tijdens de Annual Press Conference 2023. Daarin onthulde het concern ook de plannen om tegen 2030 meer dan 80 procent van zijn jaarlijkse verkoop met EV’s te realiseren.

Elektrische Porsche Cayenne

Er wordt momenteel gewerkt aan een volledig nieuwe generatie van de Cayenne. De elektrische versie zal echter geen directe opvolger van het huidige model zijn dat in april een facelift zal krijgen, en waarvan je in dit artikel de foto’s ziet. De elektrische Porsche Cayenne zal worden gebouwd op een verlengde versie van het PPE-platform (Premium Platform Electric) dat Porsche ook voor de elektrische Macan zal gebruiken.

Drie elektrische SUV’s

En zo zal Porsche over enige tijd dus drie elektrische SUV’s in het programma hebben. De Macan komt in 2024 en de Cayenne in 2026. Verder mogen we in 2025 een elektrische versie van de Porsche 718 verwachten.

De planning van die grote SUV is nog niet bekendgemaakt. Wel vertelde men die ontworpen zal worden op het door Porsche ontwikkelde SSP Sport platform en intern de codenaam K1 heeft. Het nieuwe model moet uitstekende prestaties en geautomatiseerde rijfuncties bieden. Verder moet het interieur een volledig nieuwe ervaring bieden. Porsche topman Oliver Blume: “Daarmee onderstrepen en versterken we onze sportieve luxepositionering. We constateren groeiende winstpools in dit segment, met name in China en de VS.”

Op naar “80 procent elektrisch”

Met de lancering van de Cayenne in 2026 zal Porsche dichter bij zijn doel komen om meer dan 80 procent van zijn verkoop met elektrische auto’s te realiseren. Het bedrijf zal daarnaast ook blijven investeren in synthetische brandstoffen, die volgens Blume een belangrijke rol kunnen spelen als aanvulling op elektrische auto’s.

Sonderwunsch

Om de winstgevendheid van het bedrijf te verbeteren, heeft Porsche ook aangekondigd zijn productportfolio en prijsstrategie aan te passen. Ook wil Porsche zich meer richten op high-profit speciale edities. Ook de Porsche Sonderwunsch-afdeling van Porsche Exclusive Manufaktur en Porsche Classic departments wordt uitgebreid.

Vorig artikelTest Hongqi E-HS9: moddervette Staats-SUV
Volgend artikelTesla heeft moeite met opschalen productie ‘4680’ accucellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in