zondag, 1 oktober, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsPolestar 4 krijgt autonome rijfuncties van Mobileye

  Polestar 4 krijgt autonome rijfuncties van Mobileye

  In een recente aankondiging hebben Polestar en Mobileye hun samenwerking onthuld. Deze samenwerking belooft een nieuwe dimensie te geven de Polestar 4, waarvan wij toch al veel verwachten. Deze kan straks dus ook – in beperkte mate – autonoom rijden.

  Samenwerking Polestar en Mobileye

  Polestar, ooit begonnen als een performancemerk van Volvo, heeft zich ontwikkeld tot een zelfstandig merk dat zich richt op elektrische voertuigen. Aan de andere kant staat Mobileye, een dochteronderneming van Intel, bekend om zijn geavanceerde rijhulpsystemen en autonome rijtechnologieën.

  Wat brengt Mobileye naar Polestar 4?

  Mobileye zal zijn expertise in autonome rijtechnologieën inbrengen in de Polestar 4. De technologie omvat een reeks sensoren, camera’s en geavanceerde software die samenwerken om een veilige en autonome rijervaring te bieden. Het systeem maakt gebruik van Mobileye’s EyeQ-chipset, die in staat is om complexe rijscenario’s te analyseren en daarop te reageren.

  Wat kan de Polestar 4 daar straks mee?

  Met de integratie van Mobileye’s technologie zal de Polestar 4 in staat zijn om verschillende autonome functies uit te voeren. Dit varieert van ‘hands-off’ tot ‘eyes-off’ rijden, afhankelijk van de omstandigheden en de instellingen die de bestuurder kiest.

  Het systeem kan bijvoorbeeld automatisch van rijstrook wisselen, stoppen voor verkeerslichten en zelfs complexe manoeuvres uitvoeren zoals het navigeren door een rotonde.

  Veiligheid staat uiteraard centraal in deze samenwerking. De technologie is immers ook ontworpen om de bestuurder en de omgeving te beschermen. Het systeem is uitgerust met meerdere veiligheidslagen, waaronder noodstopfuncties en waarschuwingssystemen die de bestuurder alert houden.

  Maar we moeten er ook rekening mee houden dat de technologie van Mobileye dit niet op iedere weg kan doen. Het is dus geen kwestie van instappen en zeggen waar je naar toe wilt.

  Polestar 4

  Polestar 4

  Sterkere positie

  De samenwerking met Mobileye zou Polestar in een sterke positie kunnen zetten. Terwijl veel andere fabrikanten nog experimenteren met autonome functies, kan Polestar dankzij de samenwerking met Mobileye een nieuwe standaard zetten voor wat mogelijk is op het gebied van autonoom rijden.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos