Polestar 3 teaser

Polestar 3 wordt een elektrische SUV en zal ook in de VS worden gebouwd

Polestar bevestigt dat zijn volgende model, de Polestar 3, een elektrische SUV zal zijn. Deze zal men niet alleen in China gaan bouwen. De Polestar 3 wordt het eerste model van Polestar dat ook in de VS wordt gebouwd. De productie moet ergens in 2022 van start gaan.

De teaser die Polestar ons toonde, is overduidelijk van een SUV. De productie zal behalve in China ook plaats gaan vinden de nieuwe Volvo-fabriek in South Carolina. Daar bouwt men momenteel al de S60 en binnenkort ook de volgende generatie van de XC90. Uiteraard wordt dit gecombineerd met een grotere aanwezigheid van Polestar in de VS. Het Zweedse merk wil dit jaar zo’n 25 Polestar Spaces in de VS opzetten.

Polestar 3

De Polestar 3 wordt door het bedrijf omschreven als een “aerodynamische, prestatiegerichte elektrische SUV. De teaser geeft de indruk dat het meer een ‘SUV coupé’ zal worden. De auto is naar verluid de volgende evolutie van Polestar’s designtaal en heeft (uiteraard) ook het native Android Automotive besturingssysteem, dat voor het eerst in de Polestar 2 werd ingebouwd. Verder is bekend dat de Polestar 3 op een nieuw EV-platform van Volvo komt te staan.

Precept wordt ook productiemodel

Verder is Polestar ook van plan om een productieversie te maken op basis van de eerder gepresenteerde Precept conceptcar. Dit wordt een wat grotere sedan met geavanceerde bestuurder-assistentiesystemen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven