Elektrische Polestar 2 heeft het gemunt op de Tesla Model 3

Waar kennen we die Polestar 2 toch van? Hij oogt nagenoeg hetzelfde als de Volvo 40.2 Concept uit 2016. In tegenstelling tot de Polestar 1 – die een plug-in hybride is – heeft het tweede model van het Zweedse merk een volledig elektrische aandrijflijn.

Volvo is behoorlijk aan het recyclen met Polestar, want de 1 is qua uiterlijk de Concept Coupé uit 2013 en deze 2 dus de 40.2 Concept. Daarmee is die laatste een wat vreemd ogende auto geworden. Een gedrongen liftback met een kontje en een vrij hoge grondspeling (althans, dat lijkt zo door die zwarte randen aan de onderzijde van de carrosserie). Dissonant blijft de afwezigheid van een logo in de grille. Zowel de Polestar 1 en 2 ogen daardoor wat kaal aan de voorkant. In het binnenste valt het grote infotainmentdisplay op, dat – net als in de Tesla Model S – verticaal is geplaatst.

Tesla Model 3

Het is duidelijk waarop de Polestar 2 zijn pijlen heeft gericht. Hij is qua maatvoering vergelijkbaar met de Tesla Model 3, heeft eveneens een vijfde deur en beschikt over vierwielaandrijving, met één elektromotor op de vooras en één op de achteras. Zijn 78 kWh accupakket ligt daar tussenin en zou goed moeten zijn voor een WLTP-bereik van zo’n 500 kilometer. De Polestar 2 is 408 pk en 660 Nm sterk en sprint in minder dan 5 seconden naar 100 km/h. Wederom, allemaal erg vergelijkbaar met de Model 3.

Eerst als Launch Edition

Polestar lanceert de 2 begin maart op de autoshow van Genève. De productie start begin 2020, waarna de auto in eerste instantie alleen als Launch Edition beschikbaar komt. Die kost in Duitsland 59.900 euro, wat 20.000 euro meer is dan de instapversie die in 2021 komt. De Polestar 2 wordt in China gebouwd en komt als eerste naar Nederland, België, Duitsland en Noorwegen. Wat de Model 3-concurrent hier gaat kosten, is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven