donderdag, 29 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsPeugeot e-Rifter: tot 7 personen en 4.000 liter bagageruimte

  Peugeot e-Rifter: tot 7 personen en 4.000 liter bagageruimte

  Peugeot zal de Rifter binnenkort ook in een volledig elektrische uitvoering aanbieden. Deze e-Rifter komt in het najaar van 2021 op de markt. Net als de conventioneel aangedreven versies is de Peugeot e-Rifter in twee lengtes verkrijgbaar en biedt hij maximaal zeven zitplaatsen, verdeeld over drie zitrijen.

  Over de aandrijflijn van de Peugeot e-Rifter hebben we weinig nieuws te vertellen. Zoals nagenoeg alle elektrische voertuigen van Groupe PSA heeft ook de Peugeot e-Rifter een 100 kW elektromotor en een 50 kWh accupakket. Vanwege het grotere gewicht en de hogere luchtweerstand zijn de prestaties iets bescheidener. De e-Rifter heeft een topsnelheid van 135 km/u en kan in 11,2 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren. De actieradius van de e-Rifter is ook niet zo’n verrassing. Die is met 280 kilometer volgens de WLTP-norm iets minder dan de kleinere auto’s van PSA, en wat groter dan de elektrische bestelwagens van het Franse concern. De e-Rifter wordt veel gebruikt als vrijetijdsauto. Daarom is het goed om te weten dat de elektrische e-Rifter een trekvermogen van 750 kilo heeft. Een caravan trekken wordt lastig maar een boedelbak, bagagewagen, vouwwagen, tenttrailer of kleine boottrailer is geen probleem.

  Peugeot e-Rifter

  Twee versies

  Qua uiterlijk onderscheidt de nieuwe e-Rifter zich amper van de varianten met verbrandingsmotor. Hij behoudt uiteraard zijn stoere, robuuste imago, je ziet het verschil alleen aan kleine details en het e-Rifter logo op de achterkant van de auto. De Peugeot e-Rifter is beschikbaar in twee lengtes. Standaard is hij 4,40 m lang, de verlengde versie is 4,75 m lang. De korte versie beschikt over maximaal vijf zitplaatsen terwijl de hierboven afgebeelde langere versie plaats aan maximaal zeven personen biedt. De bagageruimte loopt op van 775 liter in de standaard versie tot wel 4.000 liter als je in de langere versie de stoelen van de achterste zitrijen neerklapt. Beide versies staan overigens op 16 inch velgen met 215/60 banden.

  Interieur

  In het interieur zien we, afhankelijk van de uitvoering met een analoog instrumentenpaneel met kleurenscherm of Peugeot’s nieuwe i-Cockpit met een 10 inch digitaal instrumentenpaneel. Optioneel is er een 3D real-time navigatie die ook de beschikbare oplaadpunten toont. In de middenconsole bevindt zich een vak waarin de smartphone draadloos kan worden opgeladen.

  Peugeot e-Rifter

  Rijden

  Bestuurders kunnen in de e-Rifter kiezen uit drie rijmodi: “Eco”, “Normaal” en “Power”. De regeneratie van de remenergie is in twee standen instelbaar. De “Moderate” modus voelt volgens Peugeot ongeveer hetzelfde als het op de motor remmen met een verbrandingsmotor. In de “Augmented” modus is er meer sprake van one-pedal driving en remt het voertuig daadwerkelijk af zodra de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt. Daardoor zal de accu uiteraard ook meer energie terugwinnen. Het verbruik wordt geschat op 26,1 kWh/100 km.

  Laden

  Het accupakket heeft een capaciteit van 50 kWh, waarmee een bereik van 280 kilometer  mogelijk is. Volgens Peugeot maakt de thermische controle het mogelijk om “de accu snel op te laden, de actieradius te optimaliseren en de levensduur te vergroten.” De ingebouwde lader kan de accu aan een normaal AC-laadpunt opladen met 11 kW. Bij een DC-snellaadstation kan de accu met een laadsnelheid van 100 kW worden opgeladen. Dan is de accu na een half uur laden tot zo’n 80 procent opgeladen. De laadaansluiting zit linksachter.

  Peugeot e-Rifter

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos