Peugeot e-208 krijgt meer power en grotere actieradius

Peugeot e-208

De elektrische Peugeot e-208 is een van de populairste modellen van het Franse merk. Logisch, hij combineert een attractief uiterlijk met prima rijeigenschappen en een zeer redelijke prijs. De actieradius is niet top maar wel acceptabel. Binnenkort komt er een upgrade waarmee de actieradius van de e-208 een behoorlijk stukje groeit.

Actieradius naar 400 kilometer

Peugeot wil die upgrade realiseren door de elektromotor en het accupakket van de aangekondigde elektrische Peugeot e-308 te gebruiken. De Franse autofabrikant zegt dat er ook “uitgebreide werkzaamheden aan de efficiëntie” zullen plaatsvinden. Daardoor moet het energieverbruik met 18 procent dalen tot 12 kWh per 100 kilometer. In combinatie met het iets grotere 51 kWh (effectief 48,1 kWh) accupakket moet dat resulteren in een 38 kilometer grotere actieradius. Die bedraagt voortaan 400 kilometer volgens de WLTP-norm.

elektrische Peugeot e-208

Meer rijplezier

Ook krijgt de kleine elektrische Peugeot 15 kW meer power zodat hij 115 kW en een koppel van 260 Nm onder de motorkap heeft. Dat heeft uiteraard positieve gevolgen voor de prestaties. Maar ook de rijeigenschappen worden volgens Peugeot beter: “Het resultaat is nog meer rijplezier, zonder trillingen, zonder lawaai, zonder schakelen, zonder geur en zonder CO2-uitstoot”.

Opladen

De nieuwe Peugeot e-208 heeft standaard een enkelfasige boordlader met een laadsnelheid van 7,4 kW. Optioneel is er ook een driefasige 11 kWh beschikbaar. Aan de DC-snellader heeft de kleine elektrische Peugeot een zeer acceptabele laadsnelheid tot 100 kW, wat betekent dat de accu in minder dan 25 minuten van 20 naar 80 procent kan worden opgeladen.

Peugeot e-208 elektrisch upgrade voor meer actieradius

Rijmodi

De bestuurder kan door middel van een drukknop in de middenconsole een van de drie beschikbare rijmodi selecteren. Hij heeft daarbij de keus uit Eco, Normal en Sport. Door middel van een andere knop op het bedieningspaneel kan de bestuurder de Active Safety Brake Plus functie activeren. Hiermee kan hij de remmende kracht (en dus ook de mate waarin energie wordt teruggewonnen) van het regenereren verhogen.

Volgend jaar

Peugeot meldt dat de vernieuwde e-208 volgend jaar op de markt komt, maar zegt nog niets over de prijzen. De cosmetische veranderingen zullen slechts gering zijn. Het is immers een zeer succesvol model waarbij je de stelregel “never change a winning team” hanteert. Dit is overigens niet de eerste upgrade voor de e-208. Eind 2021 kreeg de auto, die eind 2019 op de markt kwam, een upgrade waarmee de WLTP-actieradius met 22 kilometer toenam tot 362 kilometer.

Vorig artikelFaraday Future bevestigt actieradius FF91 en krijgt nieuwe financiering
Volgend artikelDe X-Bus krijgt een klein broertje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in