Panasonic en Tesla bevriezen investeringen in Gigafactory 1

Tesla en Panasonic bevriezen hun investeringen in de Gigafactory 1, waar ze samen batterijen produceren en waar ook Model 3-onderdelen wordt gemaakt. De beslissing zou te maken hebben met de dalende vraag naar Tesla’s.

Het plan was om de capaciteit van de Gigafactory 1 volgend jaar met vijftig procent te vergroten, maar volgens de Japanse zakenkrant Nikkei gaat dat niet door. Niet alleen doordat de vraag naar de Model 3 lijkt te dalen, maar ook door de flinterdunne marges op elektrische auto’s. Panasonic stopt ook zijn investeringen in Tesla’s nieuwe batterij- en EV-fabriek in Shanghai.

Verliesgevend

De Gigafactory 1 – die nabij de stad Reno in de Amerikaanse staat Nevada ligt – produceert sinds januari 2017 batterijen voor de Tesla Model 3. Panasonic is verantwoordelijk voor de cellen. Tesla brengt die samen in batterijpakketten. Beide bedrijven hebben tot nu toe 4,5 miljard dollar in de fabriek geïnvesteerd. Panasonic maakt grote verliezen op de batterijen die het aan Tesla levert.

1 Commentaar

 • Ardris Megelink| 14/04/2019 bij 08:31

  Panasonic cellijnen bij Giga zijn slechts ~ 24 GWh / jaar en vormen sinds juli een beperking voor de uitvoer van Model 3. Elon zegt geen andere keuze te hebben dan andere leveranciers te gebruiken voor Powerwall / Powerpack-cellen. Tesla zal geen geld uitgeven aan meer capaciteit totdat bestaande lijnen dichter bij de theoretische 35GWh komen.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven