Outisan e-Wagon: ook de bolderkar wordt elektrisch

Outisan e-Wagon

De bolderkar: een absolute klassieker. Met zo’n kar kun je een hoop spullen in één keer vervoeren. Handig, maar de bolderkar heeft een groot probleem: het is vaak zwaar om de kar te trekken. Daar is nu een oplossing voor, want geloof het of niet: ook de bolderkar wordt elektrisch.

Outisan wil elektrisch

Zware uitrusting in de bolderkar? Dat kan nog aardig wat kracht kosten. De lading kan moeilijk te trekken zijn, zeker als je een heuveltje op moet. Daar heeft Outisan iets op gevonden: de elektrische bolderkar. De kar gaat ‘e-Wagon’ heten en staat op dit moment nog in de kinderschoenen.

Outisan heeft namelijk een campagne op crowdfunding platform Kickstarter gestart om de e-Wagon werkelijkheid te maken. De bolderkar heeft een opvouwbaar metalen frame, beschikt over een canvas laadbak en meerdere elektrische borstelloze naafmotoren.

Outisan e-Wagon

Een slimme bolderkar

De bolderkar is niet alleen van elektriciteit voorzien, maar is ook nog eens slim. Daarmee bedoelen we niet dat je ‘m aan een app kunt verbinden, maar dat de motoren voorkomen dat de wagen te snel naar voren rijdt bij het bergafwaarts rijden. Bij bergopwaarts rijden wordt er een boost gegeven tot een topsnelheid van 6 kilometer per uur.

In de bolderkar kun je ongeveer 82 kilo aan spullen kwijt. Je hebt dan het gevoel dat je een lading trekt van ongeveer 4,5 kilogram. Een stuk aangenamer om je spullen mee te vervoeren, dus.

Outisan e-Wagon

Compleet met lichten

De e-Wagon is zeker een leuk ding, en vooral ook veilig. Zo beschikt de e-Wagon bijvoorbeeld over voor- en achterlichten van zo’n 800 lumen en 200 lumen. Ook heeft het een achteruitversnelling, een optionele bagagerolhoes en een bidonhouder. Met de neerklapbare achterklep kun je ook langere ladingen vervoeren.

Op de weegschaal weegt het geheel nog geen 18 kilo. De e-Wagon schijnt ook wel tegen een stootje te kunnen: het is IP66-waterbestendig. Een regenbuitje is dus geen probleem voor deze bolderkar.

Waar koop je de Outisan e-Wagon?

Deze bolderkar is voorlopig helaas alleen in Amerika, Canada en Hong Kong te krijgen. Backers moeten via Kicksterer minimaal 449 dollar toezeggen. De uiteindelijke verkoopprijs wordt zo’n 999 dollar.
De hoop is dat Outisan besluit op een gegeven moment de bolderkar ook naar Europa te brengen. De kar moet rond maart 2023 van de band rollen. De eerste bolderkarren zullen dan rond het voorjaar bij de nieuwe eigenaren zijn.

Vorig artikelAbarth 500e misschien niet zo rap als de fans zouden willen
Volgend artikelCaterpillar test prototype geëlektrificeerde ‘793’ mijnbouwtruck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in