maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsOur Next Energy wil actieradius BMW iX verdubbelen

  Our Next Energy wil actieradius BMW iX verdubbelen

  Het Amerikaanse Our Next Energy (ONE) heeft grootse plannen voor de BMW iX. De startup is namelijk van plan de actieradius van de elektrische BMW te verdubbelen. Hoe? Gewoon, met een geheel nieuw, zelf ontwikkeld accupakket.

  Dezelfde truc, nu met een andere auto

  En dat zal niet de eerste keer zijn dat ONE het bereik van een elektrische auto aanzienlijk vergroot. Eerder deed het dit namelijk ook met een Tesla Model S. De in accutechnologie gespecialiseerde startup verving de accu van Model S door een zelf ontwikkeld accupakket. Het resultaat: een bereik van zo’n 752 mijl, ofwel 1200 kilometer, in plaats van Tesla’s ‘schamele’ 405 mijl of 650 km. Hetzelfde trucje wilt Our Next Energy nu uithalen bij de BMW iX.

  Actieradius ruim 960 kilometer

  Het is geen toeval dat BMW vorig jaar investeerde in Our Next Energy. Binnen afzienbare tijd mogen we een iX EV prototype uitgerust met een ONE Gemini verwachten. Deze moet volgens ONE een actieradius van zo’n 600 mijl hebben. Natuurlijk is dit slechts een schatting — het is nog wachten op het daadwerkelijke bereik zodra het prototype klaar is. Naar verwachting zal dit komend najaar zijn.

  Our Next Energy wil actieradius BMW iX verdubbelen

  Technologie

  Our Next Energy maakt gebruik van een zogenaamde “range-extended dual-chemistry battery”. De startup maakt, in plaats van één, gebruik van twee verschillende chemische formules — beide gebaseerd op lithium-ion — voor haar accu’s. Hierdoor zijn de accu’s efficiënter dan traditionele modellen. Bovendien claimt ONE dat zij voor de productie van hun Gemini-accu’s minder gebruiken hoeven te maken van zeldzame grondstoffen zoals lithium, nikkel, grafiek en kobalt.

  Toekomstplannen

  De huidige samenwerking met BMW en de investeringen van de Duitse autofabrikant in de startup beloven veel goeds. Als ze het voor elkaar kunnen krijgen om inderdaad op betrouwbare en betaalbare wijze het bereik van de iX te verdubbelen, dan kunnen we naar alle waarschijnlijkheid meer BMW’s met ONE accupakketten verwachten.

  Our Next Energy wil actieradius BMW iX verdubbelen

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos