Honda e stadsauto elektrisch

Orderboek voor Honda e in bepaalde Europese markten geopend

Bewoners van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Noorwegen kunnen als ze willen een pre-order plaatsen voor de nieuwe elektrische stadsauto van Honda. De Japanse autofabrikant heeft een speciale reserveringswebsite voor de Honda e, zoals deze auto gaat heten, online gezet. Via deze website kunnen klanten een productieplaats voor de Honda e reserveren. Later dit jaar kunnen ze dan een definitieve bestelling plaatsen. Hun Honda e wordt dan bij de eerste leveringen, vanaf voorjaar 2020, geleverd.

Meer dan 25.000 aanmeldingen

Tot nu toe is de respons op de Honda e overweldigend: “We zijn verheugd dat we onze klanten in bepaalde Europese markten voor het eerst een reserveringsmogelijkheid kunnen aanbieden voor de Honda e”, aldus Jean-Marc Streng, General Manager, Automobile Division – Honda Motor Europe Ltd. “Het prototype van de Honda e heeft een overweldigende respons gekregen en met meer dan 25.000 aanmeldingen in heel Europa hebben klanten nu de mogelijkheid om de de eerste productieplaatsen voor dit model te reserveren”.

Honda e

Het prototype van de Honda e werd gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 2019. Het model heeft veel kenmerken van de Honda Urban EV Concept die in 2017 werd gepresenteerd. Met de Honda e zet de Japanse autofabrikant een volgend stap naar haar streven om in Europa tegen 2025 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen. De Honda e wordt gebouwd op een speciaal EV-platform waarbij de achterwielen worden aangedreven via een geavanceerde elektrische aandrijflijn. Hoewel de Honda e voor een stedelijke omgeving is ontwikkeld heeft hij een actieradius van meer dan 200 km. Ook heeft hij de mogelijkheid om de accu’s in 30 minuten tot 80% van de capaciteitop te laden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven