Orbea’s Enduro MTB’s hebben de nieuwste Bosch-motoren

Orbea Enduro MTB

Mountainbiken op een e-bike. Dat klinkt een beetje als valsspelen. Maar Orbea’s Enduro is een echte, sportieve mountainbike, alleen dan wel met ondersteuning. Daarmee claimt de fabrikant ‘maximaal plezier op de gekste beklimmingen’. Hoe zit dat precies?

Wild e-biken met de nieuwe Enduro

De Spaanse fabrikant Orbea wil met de nieuwe Enduro mountainbike het e-biken naar een heel nieuw niveau brengen. De Wild-modellen worden geheel aangedreven door Bosch motoren en zijn ontwikkeld voor optimale prestaties op wilde terreinen en ruige paden. Een gekke beklimming maken? Geen probleem. En ook de heuvel af is een eitje voor deze nieuwe e-bike.

De e-bike is in maar liefst zeven versies verkrijgbaar, met de M-Ltd-editie als topmodel. Hij heeft een koolstofvezelframe in vier maten voor rijders van 1,50 tot 2,05 meter. De uitgebreide editie is voorzien van een volledige Fox Float-vering met 170 millimeter veerweg aan de vork en 160 millimeter aan de achterkant.

Orbea Enduro MTB

Aandrijftechniek van Bosch

Voor de aandrijftechniek van deze e-bike vertrouwt Orbea volledig op Bosch. Zo wordt elke e-bike uit de serie aangedreven door een Bosch Performance Line CX-R middenmotor. Deze motor heeft een torque van 85 Nm en tot 400 procent trapondersteuning. Daarmee haal je maximaal 32 kilometer per uur. Te hard voor op het fietspad in Nederland, maar deze e-bike is dan ook gemaakt voor het bos en grillige heuvels.

Dankzij de samenwerking met Bosch kan de rijder ook aan de slag met Bosch Mini Remote. De batterijstatus lees je af op de controller in de bovenbuis. Toch liever zo’n klassiek schermpje? Dat kan ook: de Orbea Enduro heeft ondersteuning voor een Kiox-display op het stuur.

 

Kracht, kracht en nog eens kracht

‘Kracht’ is het toverwoord van deze elektrische fiets. Daarvoor wordt bij de M-Ltd gewerkt met een 12-speed Shimano XTR M9100. Die moet garant staan voor flexibele ritkeuzes. Het wordt geleverd met een 625-Wh Powertube-accu, en valt nog te upgraden naar 750 Wh. Voor de goede orde: daarmee mag je in Nederland niet op de openbare weg rijden.

Ondanks al die power is de fiets toch gewoon licht te noemen. De e-bike weegt slechts 20,9 kilogram, inclusief het stuur en 29-inch wielen. De remmen zijn afkomstig van Shimano en zijn geheel hydraulisch.

Beschikbaarheid en prijs

Schrik niet van de prijs: de meest uitgebreide e-bike uit deze series is alleen voor professionals. De elektrische fiets kost dan ook zo’n 12.000 dollar. Wil je echt de top of the bill, dan gaat dat cijfer nog verder omhoog. De andere zes modelopties zijn weliswaar goedkoper, maar nog steeds flink aan de prijs. Het hele Wild Enduro e-bike-assortiment begint bij een prijs van 5700 dollar.

Flinke prijskaartjes, dus, maar dan betaal je ook wel voor een hele bijzondere e-bike die mountainbiken een heel nieuw perspectief geeft. Er wordt bijvoorbeeld alleen met echt hoogwaardige onderdelen gewerkt. Maar toch, we krijgen de prijs niet ons uit hoofd.

Vorig artikelNederlanders besteden meer aan e-bikes
Volgend artikelOpel Astra Electric is komend voorjaar te bestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in