Opel Corsa-e Rally

Opel wil rallysport elektrificeren

Er is al een tijdje een elektrische tegenhanger van de Formule 1 in de vorm van de Formule E. Teams als ABT en leveranciers Schaeffler hebben belangrijk pionierswerk verricht in deze elektrische raceserie. Maar de elektrificatie verspreidt zich ook naar andere gebieden van de motorsport. Zo wil Opel de rallysport elektrificeren.

Volgende maand zal Opel op de IAA in Frankfurt als eerste een batterij-elektrische rallyauto voor klantenteams aan het publiek presenteren. Deze is gebaseerd op de elektrische Opel Corsa-e, die al een tijdje besteld kan worden. In 2020 zal ook de ADAC Opel e-Rally Cup als eerste merkencup voor elektrische voertuigen worden gelanceerd.

Opel Corsa-e Rally

Het ontwikkelingsprogramma van de Opel Corsa-e Rally is al een tijdje aan de gang. In eerste instantie zijn er 15 elektrische voertuigen gepland voor de ADAC Opel e-Rally Cup 2020/2021. De vanafprijs van de Opel Corsa-e Rally zal bij Opel Motorsport naar verwachting ruim onder de 50.000 euro (netto) voor klantenteams liggen, belooft de fabrikant. “De Corsa-e is de elektrische auto voor iedereen – volledig geschikt voor dagelijks gebruik en absoluut betaalbaar. Attributen die ook en vooral tellen in de autosport. We hebben nu – als eerste fabrikant ter wereld – een elektrisch rallyvoertuig ontwikkeld op basis van een productievoertuig”, zegt Opel-baas Michael Lohscheller.

Signaalwerking

Hermann Tomczyk, voorzitter van ADAC Sport, voegt hieraan toe: “Met de ADAC Opel e-Rally Cup brengen we nu voor het eerst elektrische aandrijvingen in de populaire sport en vooral in de promotie van jong talent. Het innovatieve concept en de samenwerking met de Groupe PSA opent nieuwe mogelijkheden voor ons, vooral in de promotie van jong talent. Ik ben er zeker van dat de ADAC Opel e-Rally Cup een signaalwerking zal hebben voor de autosport tot ver buiten de grenzen van Duitsland”.

ADAC Opel e-Rally Cup

De elektrische merkencup zal in eerste instantie worden georganiseerd als onderdeel van het Duitse Rally Championship en enkele andere evenementen. De start is gepland voor de zomer van 2020, met ten minste acht classificatierondes om een zogenaamd “Super Seizoen” te vormen gedurende het hele jaar tot 2021. In het concept is ook de nieuwe editie van de 2016 ADAC Opel Rally Academy opgenomen.

Toptalenten

De Academy en de ADAC Opel e-Rally Cup zullen dan de beste jonge coureurs in staat stellen om door te stromen naar het Europees kampioenschap voor junioren Rally’s. De nieuwe Opel Corsa R2 is dan de volgende fase van het ondersteuningsprogramma. Voor toptalenten biedt de integratie van Opel in de Groupe PSA verdere mogelijkheden: Het zustermerk Peugeot rijdt met voertuigen conform de R5-regelgeving en Citroën gebruikt zelfs World Rally Cars in de WRC. Dit kan de perfecte springplank zijn voor de rallysterren van morgen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven