elektrische opel vivaro

Opel Vivaro volgend jaar ook met elektrische aandrijving

Vanaf volgend jaar biedt Opel de Vivaro-serie ook aan met een volledig elektrische aandrijflijn. Kopers kunnen kiezen dan voor een bestelbus en personenbus, ook hebben ze de keus uit verschillende accucapaciteiten.

Nu de elektrische Vivaro, over twee jaar ook een elektrische Combo

De Vivaro wordt de eerste bestelwagen die door het bedrijf uit Rüsselsheim met een elektrische aandrijving wordt aangeboden. De elektrische Opel Vivaro is gebaseerd op het variabele EMP2-platform. Dat platform is afkomstig van Opels moederbedrijf, PSA. Met deze architectuur is het mogelijk om gebruik te maken van zowel conventionele als elektrische aandrijflijnen. In 2021 wordt ook de kleinere Opel Combo in een elektrische versie gelanceerd.

Laatste kilometers

“Elektrische voertuigen worden bijzonder belangrijk ‘op de laatste kilometers’ in de binnensteden, bijvoorbeeld voor het personenvervoer of in de industrie. Ik ben dan ook verheugd dat de Vivaro in de loop van volgend jaar als e-versie beschikbaar zal zijn. Opel Combo Life, Combo Cargo en Zafira Life zullen in 2021 ook elektrisch verkrijgbaar zijn”, zegt Opel CEO Michael Lohscheller.

Keuze uit 50 kWh en 75 kWh

Bij zowel de bestelbus als de personenbus hebben kopers de keus uit twee verschillende accucapaciteiten. De elektrische Opel Vivaro kan naar keus worden geleverd met een 50 kWh accu voor een actieradius van maximaal 200 kilometer. Met de 75 kWh accu bedraagt de actieradius maximaal 300 kilometer (volgens de WLTP-standaard).

Opel Vivaro

De derde generatie van de Vivaro staat – weliswaar met verbrandingsmotor – al enkele weken bij de Opel-dealers. De vernieuwde versie van de populaire bestelwagen is voortaan verkrijgbaar in drie in plaats van twee lengtes: 4,60 meter, 4,95 meter en 5,30 meter. In de standaard hoogte is hij slechts 1,90 meter hoog en past daardoor in nagenoeg alle parkeergarages.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven