zondag, 5 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsOpel Manta GSe Elektromod studiemodel is klaar

  Opel Manta GSe Elektromod studiemodel is klaar

  De aankondiging van de Manta GSe Elektromod veroorzaakte een soort van schokgolf door de Opel-forums en social media. Opel-baas Lohscheller was verbaasd over de hoeveelheid enthousiasme voor een auto uit vervlogen tijden. Dat enthousiasme zal nog meer worden, nu de auto daadwerkelijk klaar is.

  Want Opel onthult nu het studiemodel van de Manta GSe ElektroMOD, die is ontworpen als een herinnering aan de iconische Manta uit 1970. Het toenmalige productiemodel had een benzinemotor. De nieuwe Manta GSe ElektroMOD heeft een volledig elektrische aandrijving waarmee hij het beste van twee werelden combineert. Zoals Opel zelf zegt: “het klassieke uiterlijk van een stijlicoon gecombineerd met state-of-the-art technologie voor duurzaam gebruik”. Met de Manta GSe ElektroMOD haakt Opel in op de trend om klassieke auto’s om te bouwen tot zogenaamde RestoMods.

  Krachtiger dan ooit

  Volgens Opel is de elektrische Manta even sportief als de toenmalige GSe. Sterker nog, het is de sterkste Manta A ooit. De Manta GT/E, het krachtigste model van de eerste generatie, had 77 kW/105 pk. Die viercilinder verbrandingsmotor is vervangen door een elektromotor met een vermogen van 108 kW/147 pk. Vroeger stond de E zoals in GSe, voor  brandstofinjectie 9Einspritzung). Tegenwoordig staat hij voor elektrisch. In de huidige elektrische Manta van 2021 heeft de bestuurder een koppel van 255 Newtonmeter tot zijn beschikking. Dat zorgt voor een aanzienlijk vlottere acceleratie. Opel heeft de originele vierversnellingsbak gehandhaafd. De bestuurder kan kiezen: of met de hand schakelen, of gewoon de vierde versnelling inschakelen en dan automatisch rijden.

  Opel Manta GSe ElektroMOD

  Actieradius zo’n 200 kilometer

  Uiteraard heeft de auto achterwielaandrijving. Er is in deze Manta uiteraard geen plek voor een groot accupakket in de bodem. Daarom is er alleen plek voor een vrij bescheiden accupakket met een capaciteit van 31 kWh. Daarmee is een actieradius van ongeveer 200 kilometer mogelijk, volgens de ontwikkelaars. En, net als een Opel Corsa-e of Opel Mokka-e, kan de Manta GSe ook remenergie recupereren en opslaan in de accu. Het opladen kan op zowel AC als DC met een snelheid van 9 kW, waardoor het opladen zo’n negen uur duurt.

  Neongeel

  De elektrische Manta is uitgevoerd in neongeel, die mooi past bij de nieuwe huisstijl van Opel. Hij staat op speciaal ontworpen 17-inch aluminium wielen met 195/40 R 17 banden op de vooras. Achter zijn er 205/40 R 17 banden gemonteerd. op de achteras. De verchroomde bumpers van het origineel zijn verdwenen, net zoals in die tijd vaak het geval was met veel rally- en raceauto’s. In het front zien we uiteraard de nieuwe Opel Pixel Vizor. Het originele Manta-front was hier de inspiratie voor. De nieuwe Vizor heeft een Led-paneel waarmee de auto tijdens stilstand ludieke boodschappen kan communiceren.

  Opel Manta GSe ElektroMOD

  Interieur

  Ook in het interieur zien we een heleboel moderne technologie. In plaats van de klassieke ronde instrumenten beschikt de bestuurder over een Opel PurePanel en twee geïntegreerde displays van 12 en 10 inch. Voor het verstellen van de recuperatie gebruikte men de schuifknop, waarmee de ventilatie in de originele Manta werd geregeld. De klassieke ronde luchtroosters zijn verhuisd onder het dashboard, waar vroeger de radio zat. Voor de muziek plaatste me een Bluetooth luidspreker van good-old versterkermerk Marshall. De sportstoelen zijn afgewerkt met een centrale gele bies.

  Toekomst?

  Of de Manta GSe ElektroMOD een toekomst als productiemodel heeft is nog onduidelijk. Opel-baas Michael Lohscheller overweegt wel een comeback van de klassieker als elektrische auto en de reacties op de eerste teasers van de RestoMod waren overweldigend. Hij vertelde aan Business Insider dat Duitsland op de Manta schijnt te wachten. Uiteraard zal het bedrijf eerst een gedegen marktonderzoek doen voordat men aan een productieversie zal denken.

  Opel Manta GSe ElektroMOD

  Gerelateerd

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  e-Videos