Opel Mokka elektrisch

Opel is vernieuwde Mokka volop aan het testen

Na de nieuwe Corsa-e is Opel bezig met het vernieuwen van de Mokka. Deze wordt – net als het huidige model – compact en stoer. Maar volgens Opel op een “maar op een progressievere, moderne manier”. Hij is nog compacter voor in de stad en daarnaast nóg stoerder, waarmee Opel een grotere doelgroep hoopt aan te spreken.

Hoewel het Duitse merk alleen foto’s van een gecamoufleerd exemplaar tijdens een testrit vrijgeeft, geven die toch een aardige indruk van de vernieuwde Mokka. Je herkent duidelijk de nieuwe designtaal van het Duitse merk, dat sinds 2017 deel uitmaakt van de Franse PSA-groep.

Introductie eind 2020

Het testen van de tweede generatie van de Opel Mokka loopt nog door tot de zomer. Opel wil de serieproductie aan het einde van het jaar starten. Het nieuwe model zal vanaf begin 2021 bij de dealers verkrijgbaar zijn. De elektrische versie zal direct bij de start worden aangeboden.

CMP-platform

De nieuwe Opel Mokka – die uiteraard ook in een volledig elektrische versie komt – wordt op hetzelfde veelzijdige CMP-platform gebouwd als de Peugeot 2008 en de DS3 Crossback. Met dit modulaire platform is het mogelijk om gebruik te maken van zowel een volledig elektrische aandrijving, een hybride aandrijflijn als een conventionele verbrandingsmotor. Uiteraard krijgt de Mokka wel zijn eigen look & feel zodat het wat dat betreft een echte Opel blijft. Vorige maand liet het bedrijf uit Rüsselsheim al een teaser van de elektrische compacte SUV zien. Opel publiceert nu nog meer foto’s die het gecamoufleerde voertuig uit de voorserie laten zien tijdens de laatste tests.

Lichtere en stijvere carrosserie

Door het gebruik van staal met een hogere sterkte, is het voertuiggewicht van de nieuwe Mokka laag en de stijfheid van de carrosserie hoog, belooft Opel. In vergelijking met zijn voorganger weegt de Opel Mokka tot 120 kilogram. En dat terwijl hij bijna dezelfde wielbasis en bandenmaten heeft. Bij de volledig elektrische Opel Mokka zijn de accu’s zoals gebruikelijk in de bodem van het voertuig geplaatst. Hierdoor daalt het zwaartepunt daalt. Die accu’s hebben ook een prettige bijkomstigheid: door de constructie die voor de montage van de accu’s nodig is, neemt de stijfheid met nog eens 30 procent toe.

Verder nog bar weinig informatie

Opel maakt ons lekker met een paar mooie plaatjes van de Mokka maar geeft verder amper informatie vrij. Voor de specificaties kijken we daarom even naar de Peugeot e-2008. Die wordt dus op hetzelfde platform gebouwd en zal qua specificaties in veel opzichten vergelijkbaar zijn met de nieuwe Opel Mokka. De Peugeot e-2008 wordt voor ongeveer 40.000 euro aangeboden. Hier gaat vanaf 1 juli (so far so good) voor particulieren nog 4.000 aankoopsubsidie af. Met een 100 kW elektromotor en een 50 kWh accupakket heeft de Peugeot e-2008 een zeer verdienstelijk bereik tot 320 kilometer (WLTP). Verder kun je de accu van de e-2008 aan de snellader in een half uur tot 80% opladen.

Het enige wat Opel verder vertelt, is dat we in het interieur van de nieuwe Mokka “een volledig digitale omgeving” kunnen verwachten, waarbij aandacht is besteed aan het terugbrengen tot de essentie. Dat laatste is niet uniek, maar maakt ons natuurlijk wel nieuwsgierig.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven