Opel Corsa Electric: meer dan alleen een nieuwe naam

Opel Corsa Electric

De Opel Corsa-e is inmiddels een vertrouwd gezicht op de weg. Met de komst van een nieuwe, aandrijflijn en een iets grotere accu, vond Opel het tijd voor een bescheiden transformatie en een nieuwe naam: Opel Corsa Electric. Het front sluit beter aan bij de nieuwe ‘Vizor’ designtaal van Opel en ook de achterzijde is enigszins gewijzigd.

De voornaamste wijzigingen bij de kleine elektrische Opel zitten toch echt onderhuids: de nieuwe aandrijflijn is niet alleen krachtiger maar ook efficiënter. In combinatie met het iets grotere accupakket belooft de nieuwe Opel Corsa Electric een verbeterde rijervaring én een grotere actieradius.

Opel Corsa Electric

Bestseller

Florian Huettl, CEO van Opel: “De Opel Corsa is al meer dan 40 jaar een bestseller. De afgelopen twee jaar was hij ook de best verkochte kleine auto in Duitsland en in 2021 de best verkochte auto in het algemeen in het Verenigd Koninkrijk. Voor ons is dit succes een bevestiging van ons werk en een extra motivatie om het nog beter te doen. De nieuwe Corsa is nog moderner, nog emotioneler en nog beter. Met zijn verbluffende design, geavanceerde technologieën uit hogere segmenten en nieuwe, lokaal emissievrije elektrische en hybride technologie willen we klanten inspireren en laten zien wat ze vandaag van een kleine auto kunnen verwachten.”

Opel Corsa Electric heeft nieuwe look & feel

Door de naamswijziging loopt de Opel Corsa Electric qua naamvoering straks netjes gelijk op met de binnenkort te verwachten Opel Astra Electric. Maar het is niet alleen een naamswijziging maar ook een transformatie in design en technologie. Het nieuwe model heeft het kenmerkende ‘Vizor’ merkgezicht van Opel gekregen, met een zwart kunststof paneel tussen de eveneens nieuwe LED-matrix koplampen. De achterzijde van de Corsa is ook vernieuwd. Daar prijkt de naam ‘Corsa’ voortaan heel prominent midden op de achterklep.

Iets meer pit en bereik

Onder de motorkap heeft de Corsa Electric ook een upgrade gekregen. De nieuwe elektromotor levert 115 kW (156 pk) en een koppel van 260 Nm. Dat is toch 12 procent meer vermogen dan de vorige aandrijflijn produceerde. Die nieuwe aandrijflijn – die we ook van de Peugeot e-208 kennen – is ook een heel stuk efficiënter. Omdat de Opel Corsa Electric ook een iets grotere accucapaciteit heeft – van 50 naar 51 kWh heeft hij ook een grotere actieradius. De WLPT-actieradius van de Opel Corsa Electric bedraagt 402 kilometer, wat een verbetering van meer dan 12 procent inhoudt.

Dashboard en interieur Opel Corsa Electric

Vernieuwd interieur

Verder heeft Opel ook het interieur van de Corsa vernieuwd. De Corsa Electric heeft een nieuw ontwerp voor het stuur en de pookknop, alsmede nieuwe patronen op de stoelen. Het digitale instrumentenpaneel is ook vernieuwd en is voortaan gebaseerd op het Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm. Het nieuwe infotainmentsysteem heeft een kleurentouchscreen met een diagonaal van maximaal 10 inch.

Prijs en beschikbaarheid Opel Corsa Electric

Opel heeft nog geen prijzen van de Corsa Electric bekendgemaakt. Wel maakt men duidelijk dat de vernieuwde elektrische Opel Corsa nog dit jaar op de markt zal komen.

Vorig artikelAlbert Heijn groen op weg in Rotterdam
Volgend artikelBMW lanceert met de i5 zijn tweede elektrische sedan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in