Opel Corsa-e

Opel Corsa-e binnenkort bij de dealer – een korte kennismaking

In het streven naar een elektrische toekomst is Opel de volledig elektrische Corsa-e aan het pushen. Dit model staat als het goed is eind deze maand bij de meeste Opel-dealers in de showroom. Na de Ampèra is dit de eerste volledig elektrische Opel en het eerste elektrische model van Opel sinds de overname door PSA.

De elektrische Opel Corsa is een van de vele nieuwe elektrische modellen die dit jaar op de markt komen. Zo krijgen kopers van elektrische auto’s dit jaar aanzienlijk meer keus. Mede dankzij de overheidssubsidie wordt dit het jaar waarin het voor particulieren steeds interessanter wordt om een elektrische auto aan te schaffen. Omdat er met name in de grote steden steeds meer rijverboden voor auto’s met verbrandingsmotoren komen, zullen de inruilprijzen voor deze auto’s de komende jaren behoorlijk dalen. Dat maakt het in financieel opzicht nóg interessanter om elektrisch te gaan rijden.

Weinig verschil met normale Corsa

Op het eerste gezicht zie je aan de Corsa-e niet zo snel dat het om een elektrische auto gaat. Dan moet je gaan letten op de ontbrekende uitlaatpijp en de aerodynamisch geoptimaliseerde wielen. Ook in het interieur zijn de afwijkingen gering. Alleen het digitale instrumentenpaneel en de afwijkende versnellingspook verraden dat we hier te maken hebben met een elektrische aandrijflijn. Na het indrukken van de aan/uit-knop gebeurt er in het begin niet zo veel, zoals we van elektrische auto’s gewend zijn. Pas als je het gaspedaal induwt voel je dat de elektromotor klaar voor gebruik is. Vanaf het eerste moment is het maximale koppel van 260 Newtonmeter beschikbaar. Daarmee kan de kleine Corsa uitstekend met het overige verkeer meekomen. Dankzij de vlotte acceleratie van nul naar 50 km/u (in 2,8 seconden) kun je met de elektrische Corsa al snel je achterlichten laten zien aan de overige weggebruikers.

Actieradius

De theoretische actieradius van de Corsa-e is volgens de WLTP-meetcyclus 337 kilometer. Dat is voor een auto die voornamelijk in stedelijke omgevingen wordt gebruikt, heel acceptabel. Wie wat pittiger rijdt en wat vaker de snelweg opzoekt moet er rekening mee houden dat het bereik dan al snel beperkt is tot zo’n 220 à 250 kilometer. Uiteraard is de Corsa-e is voorzien van een regeneratief remsysteem om de energie die vrijkomt bij het remmen optimaal te benutten. De Opel Corsa-e heeft een elektromotor van 100 kW waarmee hij een maximumsnelheid van 150 km/u haalt. Het accupakket heeft een capaciteit van 50 kWh en is uiteraard onder de bodem geplaatst.

Opel Corsa-e

Laden

Standaard levert Opel de Corsa-e met een 1-fase 7,4 kW lader maar in Nederland is de Edition-versie de basis. Deze heeft een 3-faselader van 11 kW. Opel biedt acht jaar of 160.000 kilometer garantie op de accu. Snelladen kan met maximaal 100 kW. Je kunt de accu van de Corsa-e aan de snellader dus in een half uur tot 80 procent opladen.

Stadsauto

De kleine Corsa-e is natuurlijk vooral bedoeld voor de stad, waar hij zijn sterke kanten laat zien.  De 4,06 meter lange auto heeft een draaicirkel van 10,74 meter. De bestuurder kan kiezen uit drie rij-instellingen: Eco, Normaal en Sport. Zelfs in de Edition – die iets meer dan 30 mille kost – is het kleinste elektrische model van Opel royaal uitgerust. Zo heeft hij automatische airconditioning, een elektrische parkeerrem, een sleutelloos startsysteem en een multimediasysteem dat compatibel is met Apple Carplay en Android Auto en een zeven inch kleurenscherm heeft.

Rijassistentie

De bestuurder wordt tijdens het rijden door een waarschuwingssysteem voor botsingen aan de voorzijde met automatische noodstop en voetgangersdetectie, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, verkeersborddetectie en een intelligente cruise control en snelheidsbegrenzer. Behalve de Corsa-e Edition (€ 30.999,-) is er ook de rijker uitgeruste Launch Edition à € 34.999. Je kunt de Corsa-e al online configureren maar nog niet bestellen. Dat bestellen is nu misschien ook niet zo handig. Als de voorgenomen subsidieregeling doorgaat, kunnen particulieren vanaf 1 juli aanstaande namelijk 4000 aankoopsubsidie krijgen.

2 Comments

 • Bas van der Weerd| 16/03/2020 bij 16:00

  We gaven alleen maar aan dat hij niet via de website kan worden besteld. Daar kom je niet verder dan “Mijn overzicht”.

 • Kevin| 14/03/2020 bij 23:05

  De Corsa-e is al prima te bestellen. Heb die van mij in september 2019 al besteld. Alleen de Launch Edition is niet meer te koop. Auto zou in maart 2020 geleverd worden, maar dat wordt nu al mei/juni. Al dan niet nog later, gezien het wereldwijde virus.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven