zondag, 5 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsOpel blaast de afkorting GSe nieuw leven in

  Opel blaast de afkorting GSe nieuw leven in

  Het is overduidelijk een trend om elektrische en sportieve submerken te introduceren. Ook Opel  doet dat, door de oude afkorting GSe nieuw leven in te blazen. Vroeger stond die ‘e’ voor ‘Einspritzung’, oftewel injectie. Nu staat die letter natuurlijk maar voor één ding: elektrisch.

  Grand Sport electric

  De letters GSe zullen in de toekomst dus eerder voor ‘Grand Sport electric’ staan. Dat duidt natuurlijk op een aantal sportieve elektrische modellen van Opel. In hoeverre dit bestaande aangepaste modellen of geheel nieuwe modellen zijn is nog niet helemaal duidelijk. Men geeft aan dat een GSe een uitstekende rijdynamiek met innovatieve elektrische technologie moet combineren. Ook vertelt men dat de Opel GSe-modellen aan de top van hun respectieve modelreeksen komen te staan. Dat zou dus op aangepaste modellen duiden.

  Sportief submerk

  Opel CEO Florian Huettl bevestigt dat in feite ook: “Ik ben zeer verheugd om vandaag de terugkeer van het bekende GSe-acroniem aan te kondigen – als een sportief submerk dat onze topmodellen zal kenmerken. Net als bij ons gedurfde en strakke ontwerp, hebben we ook hier inspiratie geput uit ons rijke erfgoed en er een moderne draai aan gegeven. Want GSe staat in de toekomst niet alleen voor bijzonder dynamische voertuigen met veel rijplezier.”

  Manta GSe

  Opel was ons natuurlijk al een paar jaar lekker aan het maken met de Manta GSe, een Manta showauto met elektrische aandrijflijn. Daarvan was ook het uiterlijk aangepast aan de huidige designtrends. Maar of de eerste Opel GSe er daadwerkelijk zo uit gaat zien, valt te betwijfelen. Die showcar is duidelijk een stand-alone project. De naam Manta zal in de toekomst hoogstwaarschijnlijk wel nieuw leven worden ingeblazen, maar dan niet voor een coupé maar voor een sportieve, elektrische cross-over.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  e-Videos