Opel Astra Electric is komend voorjaar te bestellen

Opel Astra Electric

Hoewel de zesde generatie Opel Astra al begin dit jaar in productie is, was het nog wel even wachten tot de volledig elektrische versie leverbaar is. Dat wachten hoeft niet lang mee te duren. De elektrische Opel Astra kan komend voorjaar besteld worden, als vijfdeurs hatchback én als stationwagen.

Kansen genoeg

Vooral die stationwagen zou wel eens een schot in de roos kunnen zijn. Een stationwagen in de compacte klasse is nog steeds behoorlijk gewild, met name in het zakelijk segment. Op dit moment is er slechts één elektrische stationwagen op de markt, de MG5 Electric. Kansen genoeg dus voor een elektrische stationwagen.

Opel Astra Electric en Opel Astra Sports Tourer Electric

Uiterlijk wijkt amper af

Zoals we verwachten is het uiterlijk van de elektrische versie van de Astra nagenoeg gelijk aan dat van de versies met verbrandingsmotor en plug-in hybride aandrijflijn. Verrassend is wel dat Opel heeft gekozen voor een ietwat afwijkende benaming. Waar de elektrische versies van eerdere Opel-modellen zoals de Corsa, Mokka en Zafira de toevoeging -e kregen, zal het derde elektrische model van Opel als Astra Electric door het leven gaan. De stationwagen gaat dan Opel Astra Sports Tourer Electric heten. We zijn benieuwd of en wanneer Opel dit ook voor de andere modellen gaat doorvoeren.

Aandrijflijn en accu zijn ook niet bepaald verrassend

Ook de aandrijflijn biedt weinig verrassingen. Uiteraard gebruikt Opel voor de Astra Electric en Astra Sports Tourer Electric de techniek die moederbedrijf Stellantis al voor de zustermodellen Peugeot 308 en 308 SW heeft ontwikkeld. Dat betekent dat men de nieuwe elektromotor van Nidec gebruikt, welke een vermogen van 115 kW en een maximum koppel van 270 Nm levert, goed voor een (elektrisch begrensde) topsnelheid van 170 km/u.

Het 54 kWh accupakket heeft een netto capaciteit van 51 kWh, waarmee elektrische Opel Astra een WLTP-bereik tot 416 kilometer haalt. Een 3-fase boordlader met 11 kW is standaard. Aan de DC-snellader heeft hij een maximale laadsnelheid van 100 kW. Opladen van 30 tot 80 procent gaat daarmee in ongeveer een half uur.

Vorig artikelOrbea’s Enduro MTB’s hebben de nieuwste Bosch-motoren
Volgend artikelJidu Auto wil Tesla in het vizier nemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in