Tesla Model S cabriolet

Op maat gemaakte Tesla Model S Cabrio

Het Italiaanse designhuis Ares Design werd benaderd door een autoliefhebber die heel graag een Tesla cabriolet wilde.  Ares Design nam de uitdaging graag aan en maakte voor de klant een fraaie Model S cabriolet.

Aangezien de Tesla Model S een vierdeurs auto is, was het voor Ares Design niet zo’n eenvoudig klusje. Je kunt wel alleen het dak verwijderen maar dan zit je met een onhandige vierdeurs cabriolet. Daarom koos men ervoor om de achterdeuren te verwijderen en er een mooie tweedeurs 2+2 met open top van te maken.

Het dak eraf!

Maar dat dak, dat moest er natuurlijk sowieso af. Na het verwijderen van het dak verwijderde men ook de B-stijlen. Op die manier was er plaats voor langere voordeuren. Het verwijderen van de B-stijlen en het dak tast uiteraard de stijfheid aan. Daarom heeft  Ares het chassis behoorlijk moeten verstevigen.

Vervolgens bracht Ares panelen aan, die plaats moeten bieden aan de opgerolde cabriokap. Die panelen zijn volledig op maat gemaakt, net zoals het nieuwe kofferdeksel. Uiteraard is er, om ruimte te maken voor de opgerolde cabriokap, sprake van een zekere bolling achter het inzittendencompartiment. Maar die bolling past wel heel mooi bij de lijnen van de Tesla.

Tesla Model S cabrio

Aerokit

Om de Model S nog een stukje sportiever te maken, monteerde Ares ook een koolstofvezel aerokit. Het interieur kreeg ook een make-over in de vorm van wit en grijs leer en de achterbank werd aangepast. De oranje accenten zijn op verzoek van de klant maar voegen absoluut iets toe.

Er zijn misschien wel mooiere cabrio’s te vinden, maar wij vinden hem erg mooi. Wat we alleen niet weten, is hoe deze Tesla Model S cabriolet eruit ziet als de kap dicht is. Want dat is vaak een tegenvaller. Laten we hopen dat Ares ook hier flink zijn best op heeft gedaan.

Ares Design Tesla Model S cabriolet

Prachtig voorbeeld

Mede-oprichter en CEO Dany Bahar licht toe: “Bij Ares zorgt onze Co-create filosofie ervoor dat klanten zij aan zij kunnen werken met onze ontwerpers en ingenieurs om hun eigen op maat gemaakte voertuig te creëren, een service die uniek is voor Ares. Dit Tesla-project is daar een prachtig voorbeeld van. Het was een puur op carrosseriebouw gericht project dat we met veel plezier uitvoerden en dat heel goed de resultaten van onze compromisloze werkwijze laat zien.”

elektrische Tesla Model S cabriolet

1 Commentaar

 • Philippe| 31/01/2021 bij 14:26 (Bewerk)

  Inmiddels is er ook een plaatje van de auto met dicht dak:

  https://www.topgear.com/sites/default/files/styles/16x9_1280w/public/images/news-article/2018/11/8d83e62b1bc1eddc45627247ff25b921/tesla_byares02.jpg?itok=S30AEQLf

  https://www.topgear.com/car-news/modified/next-ares-design-tesla-model-s-roadster

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven