Toyota GA-B platform architectuur Ev Yaris

Op dit platform gaat Toyota de nieuwe Yaris en andere compacte EV’s bouwen

Toyota is heel voorzichtig begonnen met iets meer te vertellen over de volgende generatie Yaris. De nieuwe Toyota Yaris zal namelijk in 2020 worden onthuld. De Japanse fabrikant vindt de tijd rijp om wat te vertellen over het nieuwe platform te onthullen waar de Yaris op zal worden gebouwd.

Modulair GA-B platform

Het nieuwe GA-B platform wordt – net zoals veel andere fabrikanten tegenwoordig doen – modulair opgebouwd. Daardoor kan het als basis voor een groot aantal voertuigtypen worden gebruikt. Het is geschikt voor verschillende wielbases, spoorbreedtes en hoogtes. Ontwerpers hebben door de modulaire opbouw “de vrijheid om elk nieuw model een eigen en individuele uitstraling te geven”. De architectuur is gebaseerd op de TNGA-technologie, waaruit ook het GA-C platform is ontwikkeld. Dat is het platform waarop de huidige generatie van de Prius, C-HR en Corolla wordt gebouwd, en dat geldt ook voor het GA-K platform van de RAV4.

Stijfheid

Volgens Toyota geeft de geavanceerde constructie de GA-B een zeer grote stijfheid. Daardoor is het platform geschikt voor verschillende soorten veersystemen, waaronder een torsievering en multi-link vering, wat erop wijst dat duurdere modellen die het platform gebruiken, zullen profiteren van een meer geavanceerde opstelling.

Zwaartepunt

Een van de andere aspecten waar veel aandacht aan is besteed, is het verlagen van het zwaartepunt van de auto. Ook wordt de bestuurdersstoel iets anders in de auto geplaatst. Dit maakt volgens Toyota een aantrekkelijker rijpositie mogelijk, waarbij het stuurwiel dichter bij de bestuurder kan worden opgesteld. De nieuwe Toyota Yaris zou lager en breder moeten worden dan de huidige versie, waardoor het zwaartepunt nog lager komt te liggen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven