Ook Renault gaat zware elektrische trucks op de markt brengen

Renault Trucks 44 tons elektrisch

Renault volgt bij de bedrijfswagens zusterbedrijf Volvo Trucks, en zal met ingang van 2023 twee nieuwe 44-tons modellen uitrollen. De T E-Tech voor regionaal langeafstandsvervoer en de Renault Trucks C E-Tech voor de bouwsector.

Net als Volvo Trucks

Met deze ontwikkeling treedt Renault Trucks in het voetspoor van zustermerk Volvo Trucks, dat al eerder elektrische varianten van zijn zware modellen lanceerden. Sinds 2020 brengt Volvo Trucks namelijk in Frankrijk geproduceerde elektrische vrachtwagens met een brutogewicht tussen 3,1 en 26 ton op de markt.

Configuraties

Dat gaat Renault nu dus ook doen. De nieuwe modellen krijgen zowel twee als drie elektromotoren. Deze hebben een totaal vermogen van maximaal 490 kW en zijn voorzien van een Optidriver-transmissie. De modellen kunnen worden uitgerust met drie verschillende typen aftakassen. Ze kunnen dus worden aangepast aan elke toepassing. Het toelaatbare totaalgewicht is 44 ton waarbij klanten kunnen kiezen uit verschillende configuraties zoals 4×2 en 6×2 trekkers, en ook uit 4×2, 6×2 en 8×4 tridem trucks.

Renault Trucks 44 tons elektrisch

Actieradius tot 300 kilometer

Klanten kunnen kiezen uit twee tot zes accupakketten, met een capaciteit van 180 tot 540 kWh. De actieradius bedraagt maximaal 300 kilometer. Na bijladen aan de snellader komt daar nog 200 kilometer bij. Dat kan met een snelheid van maximaal 250 kW. Het normale AC-laden gaat met maximaal 43 kW, waarmee de accu’s in 9,5 uur zijn opgeladen.

Lancering begin 2023

De productie van de Renault Trucks T en C E-Tech zal plaatsvinden in de fabriek van Renault Trucks in Bourg-en Bresse in Frankrijk. De start van de verkoop is gepland voor het eerste kwartaal van 2023. De fabrikant wil tegen 2030 50 procent van de verkoop genereren met elektrische voertuigen.

Vorig artikelFiat wil met de e-Ulysse een nieuwe standaard in het personenvervoer zetten
Volgend artikelDit is de nieuwe Volkswagen ID.Buzz!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in