Düsseldorf uitstoot rijstrook EV's

Ook Düsseldorf gaat aparte rijstrook reserveren voor EV’s

De Duitse steden nemen in Europa zo’n beetje een voorbeeldfunctie in als het gaat om het weren van vervuilend verkeer. Denk maar aan de milieuzones die al jarenlang in de meeste Duitse steden zijn ingesteld.

Aparte rijstrook voor EV’s, bussen en fietsen

Maar een aantal steden wil nog veel verder gaan. Zo konden wij en tijdje geleden al berichten dat Stuttgart op een druk verkeersknooppunt een aparte rijstrook ging reserveren voor bussen en EV’s. Maar ook in Düsseldorf wil men emissievrij verkeer de ruimte geven. Als het aan het stadsbestuur van Düsseldorf ligt, wordt een rijstrook van een van de belangrijkste verkeersaders vrijgemaakt voor elektrische auto’s, bussen en fietsen.

 

 

Extra oponthoud = extra uitstoot

Het traject waar men een rijstrook voor EV’s wil reserveren, loopt van noord naar zuid dwars door de stad heen. Daar moet het normale verkeer een rijstrook inleveren. Dat betekent daar dus extra oponthoud. Omdat de auto’s met verbrandingsmotor daar weer langer onderweg zijn of een omweg of sluiproute kiezen. In ieder geval houdt dat in dat er op die manier weer extra uitstoot wordt veroorzaakt. Zo snijdt het mes helaas wel aan twee kanten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven