Ook de Opel Movano is in een elektrische uitvoering verkrijgbaar

Ook de grootste bedrijfswagen van Opel is straks in een elektrische versie leverbaar. De Opel Movano-e heeft een rijbereik tot 224 kilometer en zal verkrijgbaar zijn in diverse carrosseriestijlen en voertuiglengtes en -hoogtes. De elektrische aandrijflijn is zoals gebruikelijk afkomstig van Peugeot.

Opel heeft de accupakketten zodanig tussen de assen van de Movano-e geplaatst, dat deze de functionaliteit of het laadvolume niet beperken. De lage plaatsing van de accupakketten heeft nog een voordeel. Het lage zwaartepunt verbetert namelijk ook de stabiliteit van het voertuig, wat zijn voordelen oplevert bij zijwind en bochten.

Actieradius tot 224 kilometer

Met een vermogen van 90 kW en een maximumkoppel van 260 Nm haalt de Opel Movano-e een topsnelheid van 110 km/u. Afhankelijk van de wensen van de klant is de Movano-e voorzien van een 37 of 70 kWh accupakket waarmee een actieradius (volgens WLTP) van respectievelijk 117 of 224 kilometer mogelijk is.

Helaas is Opel erg spaarzaam met de verdere specificaties, zoals de laadsnelheid aan de AC- en DC-lader. Wel vermeldt men de aanwezigheid van een regeneratief remsysteem waarmee de Movano-e tijdens het remmen energie kan terugwinnen maar dat is bij een BEV een standaard feature geworden.

Opel Movano-e

Diverse uitvoeringen

Kopers van een Movano-e kunnen kiezen uit vier lengtes (L1-4) en drie hoogtes (H1-3). Daarmee varieert het maximale laadvolume van 8 tot 17 kubieke meter. Het beladen van de Movano-e gaat gemakkelijk dankzij de 180 graden (optioneel tot 270 graden) te openen deuren, die in de H3-versie maar liefst 2,03 meter hoog zijn. De laadbreedte bedraagt 1422 millimeter tussen de wielkasten en 1870 millimeter tussen de zijwanden. Afhankelijk van de gekozen variant is de laadrand 494 millimeter hoog.

Het bruto voertuiggewicht van de Opel Movano-e varieert van 2,8 tot 4,0 ton. Het maximale laadvermogen bedraagt derhalve 2,1 ton.

Standaard biedt de cabine van de Opel Movano-e plaats aan drie personen op de voorste zitrij. Optioneel is er ook een crew cab met een tweede zitrij voor vier extra passagiers. De Movano-e is daarnaast ook verkrijgbaar als platformchassis met verschillende cabineconfiguraties waarmee hij nog meer gebruiksmogelijkheden heeft.

Connected

Uiteraard is de Opel Movano-e ‘connected’ via OpelConnect en de myOpel-app. Via Free2Move kan men gebruikmaken van diverse aanvullende diensten via de smartphone. Met de “Charge My Car”-functie van deze app kun je gebruik maken van oplaadpunten in heel Europa, inclusief betaling. Zoals gebruikelijk beschikt de nieuwe Movano-e ook over diverse assistentiesystemen, die variëren van een automatische noodremassistentie tot een dodehoekwaarschuwing alsmede een waarschuwing bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook en bij het afdalen van een helling.

Opel Movano-e

Vorig artikelCupra Born: Spaans temperament op Duitse basis
Volgend artikelFisker wil elektrische Pausmobiel bouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in