Ook de BYD Dolphin en Seal zijn straks in Nederland te koop

BYD Dolphin en Seal komen naar Nederland

Als er een Chinees merk is, dat grote stappen zet om hier marktaandeel te veroveren, dan is het BYD wel. De Chinese fabrikant introduceert hier namelijk weer twee nieuwe modellen: de Dolphin en de Seal. Hiermee komt het totaal aantal BYD-modellen in Nederland op vijf.

Na de Atto 3, Han en Tang nu dus ook de Dolphin en Seal. Er zijn maar weinig andere automerken op de Nederlandse automarkt die zoveel elektrische modellen aan kunnen bieden.

Heeft de Model 3 met de BYD Seal eindelijk een echte rivaal?

De BYD Seal is al bekend in China en positioneert zich als een directe concurrent voor de Tesla Model 3. Deze stijlvolle sedan heeft een lengte van 4,8 meter, een breedte van 1,9 meter en een hoogte van bijna 1,5 meter.

In Nederland zal de BYD Seal alleen beschikbaar zijn met een 82 kWh accupakket, waarmee afhankelijk van de uitvoering een actieradius van 580 of 520 kilometer wordt gehaald. Wat betreft die uitvoeringen: de Seal zal leverbaar zijn met achterwielaandrijving met 313 pk of vierwielaandrijving met 530 pk. Bijzonder is het laadsnelheid van 150 kW, waarmee deze elektrische auto zich aardig goed kan meten met de concurrentie.

Compacte Dolphin hatchback komt ook naar Nederland

Met de BYD Dolphin krijgen de Volkswagen ID.3 en Cupra Born er na de MG4 Electric een tweede concurrent uit China bij. Deze compacte elektrische hatchback heeft een elektromotor van 204 pk en een koppel van 290 Nm die de voorwielen aandrijft en waarmee hij de sprint van 0-100 km/u in 7 seconden kan volbrengen. Daarmee is hij niet de allersnelste, maar hij kan zich evengoed prima meten met de concurrentie, zeker als we de waarschijnlijk scherpe prijs in ogenschouw nemen. Op LinkedIn geeft een BYD-medewerker “vanaf 35 mille” aan.

De BYD Dolphin krijgt een 60 kWh accupakket waarmee een actieradius van 427 kilometer mogelijk moet zijn. Helaas is de laadsnelheid van de Dolphin met 88 kW wel enigszins beperkt. Aan de andere kant: die van de Kia Niro EV en Hyundai Kona zijn van een vergelijkbaar niveau. Het interieurontwerp is geïnspireerd op het idee van een springende dolfijn, met sportstoelen en een tweekleurig kleurschema.

Nog dit jaar in de Nederlandse showrooms

Beide modellen maken gebruik van de innovatieve BYD Blade-batterijtechnologie. Met de introductie van de Dolphin en Seal, die in het derde kwartaal van 2023 bij Louwman in de showroom staan, zet BYD een volgende grote stap om een representatief marktaandeel in Nederland ter veroveren. Helaas zijn de prijzen voor de Nederlandse markt nog niet bekend.

Vorig artikelMG Cyberster: de elektrische roadster die het tij moet keren
Volgend artikelTest Aiways U6: extravagante eigenzinnige nieuwkomer uit China

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in