maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsOok BMW gaat aan de slag met Google Android Automotive OS

  Ook BMW gaat aan de slag met Google Android Automotive OS

  Google’s Android Automotive OS, dat momenteel gebruikt wordt in gebruikt in de Polestar 2, Volvo XC40 Recharge, Renault Megane E-Tech Electric en GMC Hummer EV, wint steeds meer terrein. BMW kondigde namelijk aan dat men aan de slag gaat met Android Automotive OS.

  Android Automotive OS is een volwaardig besturingssysteem voor auto’s. Het is bedoeld voor zowel het infotainmentsysteem als het instrumentenpaneel. Dit is een volwaardig operating system, niet te verwarren met Android Auto. Dat is namelijk Google’s systeem voor de koppeling tussen Android smartphone en het digitale dashboard, vergelijkbaar met Apple’s CarPlay.

  BMW Operating System 8

  De Beierse autofabrikant is van plan om de software voor BMW’s Operating System 8 infotainment met behulp van Android Automotive OS te ontwikkelen. Deze software moet vanaf 2023 op sommige modellen beschikbare modellen beschikbaar zijn. Voor andere modellen houdt BMW het nog even op de huidige Linux-gebaseerde versie van de software.

  Stephan Durach, de hoofdontwikkelaar van de BMW Group voor de digitale rijervaring, legt uit dat men twee wegen bewandelt: “We integreren de beste aspecten van alle werelden – dat kunnen onze eigen in-house ontwikkelingen zijn, Open Source of commerciële softwareproducten, afhankelijk van hoe de specifieke oplossing eruit ziet”.

  Over-the-air updates

  Volgens Durach zorgt BMW ervoor dat klanten altijd een unieke, aangepaste digitale ervaring in hun auto hebben. De keuze voor een van de twee softwareplatformen kan variëren op basis van welke BMW-serie het betreft. Maar meer details verstrekte BMW door niet over.

  Wel meldt BMW dat het nieuwe OS ook over-the-air software updates zal ondersteunen. Dit is tegenwoordig een cruciale functie die klantenvoertuigen naderhand kan voorzien van nieuwe functies. Of, zoals nu het geval is met de haperende supply chain, ook naderhand ontbrekende functies kan toevoegen. BMW zegt dat het nieuwe Android Automotive OS “het mogelijk maakt om het infotainmentsysteem individueel te configureren”. Het zal ook zorgen voor “op maat gemaakte, individuele en uitgebreide digitale functies en opties”.

  Koploper

  Als het gaat om het invoeren van nieuwe connectiviteitstechnologieën, loopt BMW meestal voorop. Zo was BMW een van de eerste autofabrikanten die Apple CarPlay implementeerde. Ook was BMW een van de eersten die Apple’s ‘phone as a key’ functie toepaste. Omdat de meeste klanten van BMW een iPhone gebruikt, was BMW een beetje terughoudend met het overstappen op Android Automotive OS. Maar aangezien Apple nog niet iets vergelijkbaars kan bieden, gaat BMW toch aan de slag met Android Automotive OS.

  Welke nieuwe infotainmentfuncties en -opties deze BMW modellen met Android Automotive zullen krijgen, is nog even afwachten. Ook is het nog even afwachten of BMW de user interface van Operating System 8 gelijk aan die van het huidige systeem houdt, of dat men een nieuwe ‘schil’ zal ontwikkelen. BMW zegt alleen het volgende: “We zorgen ervoor dat onze klanten altijd genieten van een unieke, op maat gemaakte digitale ervaring in hun auto.”

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos