Onthulling Kia EV9 is nabij, deze teasers laten al heel wat zien

Kia EV9 teaser front

Met een video toont Kia ons weer wat voorproefjes van de EV9, het nieuwe ‘elektrische vlaggenschip’ van de Koreaanse autofabrikant. De eerder voorstelde conceptauto had een aantal details waarvan we ons af konden vragen of die er bij het definitieve model ook zouden komen. Dat lijkt grotendeels het geval te zijn.

Kia EV9 wordt een grote elektrische SUV

De Kia EV9 wordt een forse elektrische SUV van bijna vijf meter lengte, die net als de Kia EV6 en de Hyundai Ioniq 5 gebaseerd zal zijn op het E-GMP-platform. De nieuwe Kia krijgt naar verwachting drie zitrijen (en dus maximaal zeven zitplaatsen), staat vrij hoog op zijn poten en heeft aan de zijkant een enorm grote instap, omdat Kia voor de achterdeuren ‘suicide doors’ (dus andersom scharnierende deuren) toepast en de B-stijl ontbreekt.

Volgens Kia komt de productieversie van de EV9 in de tweede helft van 2023 op de markt en zou hij een bereik van rond de 500 kilometer hebben.

Video toont bijzondere verlichting Kia EV9

De video waarmee Kia ons nu lekker maakt, toont het silhouet van de EV9, inclusief de opvallende voorkant en de gladde carrosserievlakken. Goed nieuws is dat het bijzondere ontwerp van de koplampen en van achterlichten, die het concept liet zien, getuige de video ook in het productiemodel lijken te komen. Uiteraard zijn er wel de nodige concessies gedaan.

Hoewel Kia het ontwerp wel enigszins lijkt te hebben vereenvoudigd, is in de teaser duidelijk te zien dat het ‘grafische design’ van de koplampen en achterlichten wel degelijk wordt doorgetrokken naar het productiemodel. Bij de koplampen zijn sommige lichtelementen verborgen in het gelakte front zodat ze alleen zichtbaar zijn als de verlichting is ingeschakeld. De zeer opvallend gevormde achterlichten, die wel een origami-kunststukje lijken, gaat hebben het te zien ook tot en met het definitieve model gered. Juist die speciale verlichting komt uitgebreid aan bod in de (korte) video.

Kia EV9 teaser

Uitgebreid getest

Naast de teaservideo zijn er ook wat foto’s van een gecamoufleerde Kia EV9 in omloop. Die zijn gemaakt tijdens testritten in het Zuid-Koreaanse Namyang. Het voertuig ondergaat momenteel namelijk intensieve tests. Daarbij worden de off-roadcapaciteiten van de Kia EV9 getest, net als de doorwaarddiepte en zijn capaciteiten op steile hellingen.

Vorig artikelNieuwe foto’s van de Fisker PEAR beschikbaar
Volgend artikelAlpine A110 maakt nu al plaats voor elektrische opvolger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in