Onomotion gaat Ono cargobikes bouwen in Berlijn

Onomotion gaat Ono’s cargobikes bouwen in Berlijn

Afgelopen voorjaar bereikte de crowdfunding campagne van het in Berlijn gevestigde Onomotion zijn doel van drie miljoen euro. Met dat geld kan de fabrikant van cargobikes een nieuwe vestiging in het centrum van Berlin openen. Men wil daar duizenden ‘Ono’ cargobikes per jaar produceren.

Opening

Onomotion heeft de nieuwe vestiging in Berlin-Mitte inmiddels geopend. Door zich op zo’n prominente locatie te vestigen wil Onomotion zijn positie als een van de leidende leveranciers in de branche benadrukken. Onemotion is nu al een van de grootste Duitse cargobike-producenten.

Tijdens het feestelijke openingsevenement onderstreepten diverse gastsprekers uit de politiek, verenigingen en bedrijven het groeiende belang van de cargobikes voor de logistiek in stedelijke gebieden. Deze branche groeit dan ook als kool. Bovendien groeit de vraag naar innovatieve mobiliteitsoplossingen in stedelijke gebieden sterk. Onder de aanwezigen bij de opening waren vertegenwoordigers van Ono-klanten Hermes en DPD, die nu al vertrouwen op ‘connected’ logistieke oplossingen voor pakketbezorging met microdepots, Ono cargobikes en Swobbee accuwisselhubs.

Onomotion gaat elektrische Ono cargobikes bouwen in Berlijn

Samenwerking van groot belang

Veel genodigden vonden dat de stedelijke mobiliteit aan een frisse wind toe is. Beres Seelbach van Onomotion benadrukte het belang dat de uitwisseling van ideeën heeft voor verdere ontwikkeling. Hilmar von Lojewski, hoofd van het departement Stadsontwikkeling, Bouw, Huisvesting en Verkeer: “Om de uitdagingen van stedelijke mobiliteit aan te gaan is een hoge mate van samenwerking nodig – en de logistieke sector vormt daarop geen uitzondering. Cityhubs als resultaat van de samenwerking tussen logistieke bedrijven en aanbieders van bestaand onroerend goed bevorderen een stadsvriendelijke logistiek – en fijne distributie via bakfietsen is dan de gemeentelijke favoriete variant.”

Onomotion gaat elektrische Ono cargobikes bouwen in Berlijn

Doelstellingen

De Berlijnse startup wil in de nieuwe vestiging duizenden “Ono’s”, zoals de Cargobikes door hun fans worden genoemd, per jaar gaan produceren. Nu gebeurt een groot deel van de montage en assemblage nog handmatig. Daarom zal men de locatie de komende jaren verder digitaliseren en automatiseren, vertelde Seelbachs partner Philipp Kahle: “Stap voor stap zullen we de assemblagehal verder ontwikkelen, assemblagelijnen bouwen, werkniveaus aanpassen en de tien werkeilanden die tot nu toe bestonden met elkaar verbinden tot een vloeiend systeem.”

Seelbach voegt daar weer aan toe: “In het tijdperk van digitalisering en transformatie is efficiënt netwerken de sleutel. Op onze nieuwe locatie kunnen we ontwikkeling, service, productie en management beter bij elkaar brengen en de groei nauwkeurig coördineren.”

Vorig artikelSixt wil meer dan 100.000 EV’s van BYD kopen
Volgend artikelVinfast: van V8 naar volledig elektrisch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in