ONE is op zoek naar locatie voor eerste accufabriek

ONE Gemini accu

Our Next Energy, een in Michigan gevestigde startup, wil goedkopere accu’s ontwikkelen die elektrische voertuigen een grotere actieradius moeten geven. Het bedrijf heeft de laatste maanden indrukwekkende resultaten weten te bereiken.

Meer dan 1.200 kilometer op een acculading

Zo toonde het bedrijf vorig jaar al aan dat een Tesla Model S met de Gemini-accu van ONE (Our Next Energy) een actieradius van 1.210 kilometer kon halen. Normaal gesproken heeft deze auto een accupakket van ongeveer 100 kWh waarmee hij een EPA-actieradius van ongeveer 650 kilometer haalt. De door ONE ontwikkelde Gemini-accu voor de Tesla Model S heeft dankzij een veel grotere energiedichtheid van 416 Wh/L ongeveer de dubbele capaciteit (203,7 kWh). Dan is een nagenoeg twee keer zo grote actieradius natuurlijk een logisch gevolg.

Praktijktest

Die 1.210 kilometer actieradius is afkomstig uit een praktijktest. Men rustte in december een Tesla Model S, die voor de gelegenheid werd omgedoopt tot Gemini 001, uit met het grotere accupakket. Tijdens een road trip legde men 1.210 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 88,51 km/u. Aansluitend liet het bedrijf een derde partij wat tests met de Gemini 001 uitvoeren, waaruit bleek dat men met deze accu zelfs een afstand van 1.419 km kon afleggen.

GeminiTM

ONE hoopt met zijn Gemini-accutechnologie in de toekomst een belangrijke rol te kunnen spelen in de transitie naar elektrisch rijden. Mujeeb Ijaz, oprichter en CEO van ONE: “We willen de adoptie van elektrische voertuigen versnellen door een einde te maken aan de range anxiety, die de meeste consumenten vandaag de dag tegenhoudt. We richten ons nu op de ontwikkeling van deze proof-of-concept-accu tot een nieuw product, GeminiTM genaamd, dat lange afstanden op één enkele lading mogelijk maakt en tegelijkertijd de kosten en veiligheid verbetert door gebruik te maken van duurzame materialen.”

Financiering

Onlangs haalde het bedrijf voor vele miljoenen aan nieuwe financieringen op. ONE haalde 65 miljoen dollar op in een nieuwe, door BMW i Ventures geleide financieringsronde. Ook kondigde ONE aan dat het contracten heeft afgesloten met vier klanten. Hierbij gaat het de komende vijf jaar om 300.000 accupakketten met een totale opslagcapaciteit van 25 GWh. Het bedrijf is nu op zoek naar locaties voor zijn eerste accufabriek in de VS. Dat moet op korte termijn gebeuren aangezien de productie nog dit jaar van start moet gaan. Het eerste product wat men daar gaat produceren is een kleinere accucel genaamd Aries. Men verwacht in 2023 een productieprototype van de Gemini-accu te kunnen demonstreren.

Vorig artikelSony en Honda gaan samenwerken
Volgend artikelVolta Trucks haalt nog eens 230 miljoen aan financieringen binnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in