Omzet Fastned groeit ondanks Corona met 51%

Fastned omzet groei stijging

Hoewel financiële experts hun twijfels hebben over de toekomst van Fastned, groeit de omzet van dit bedrijf razendsnel. Ondanks de coronacrisis zag Fastned de omzet van haar snellaadstations in de eerste helft van 2020 met 51% groeien ten opzichte van de eerste helft van 2019.

In de eerste twee maanden van het jaar behaalde Fastned een record afzet van stroom. Tijdens de lockdown in maart en april was er een afname tot wel 70%, de maanden mei en juni vertoonden weer een gestaag herstel. De afzet groeit onverminderd door, in de laatste weken van juli was de afzet zelfs ruim 70% van het niveau van februari.

Totaal goed voor 24 miljoen elektrische kilometers

De snellaadstations van Fastned leverden in de eerste zes maanden 4.805 MWh aan duurzame energie. Dat is 54% dan in de eerste helft van H1 2019. In totaal werden er 29.989 klanten bediend, die goed waren voor ruim 273.000 laadsessies. Daarmee zijn naar schatting zo’n 24 miljoen elektrische kilometers gereden.

Laadnetwerk MisterGreen overnomen

Fastned opende het afgelopen half jaar 2 nieuwe stations. Daarnaast nam Fastned het snellaadbedrijf van MisterGreen over waardoor Fastned nog eens 16 snellaadstations op 16 drukke in de Randstad kan exploiteren.

Twijfels ondanks groei

Ondanks de sterke groei zijn er onder financiële experts nogal wat twijfels over Fastned. De schuldenberg van Fastned is inmiddels gegroeid naar €70 miljoen. Tijdens de coronacrisis zou Fastned volgens Quotenet zelfs ‘technisch failliet’ zijn geweest. Quote-columnist Robert de Boeck vond Fastned zelfs een ‘terminale junk’. Maar de elektrische mobiliteit zal de komende jaren flink blijven groeien zodat er nog genoeg beleggers zijn die er geld in willen steken.

Vorig artikelElektrische stationwagen van MG komt nog dit jaar naar Engeland
Volgend artikelErgens zijn die touchscreens enorme ondingen – Column door Bas van der Weerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in