donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsOla Electric gaat ontwikkelingscentrum in Coventry bouwen

  Ola Electric gaat ontwikkelingscentrum in Coventry bouwen

  De Indiase EV-bouwer Ola Electric gaat een groot engineering- en designcentrum opzetten in het Britse Coventry. Deze Ola Futurefoundry moet “een wereldwijde hub voor het beste autodesign- en engineeringtalent ter wereld” worden.

  Op dit moment maakt Ola Electric alleen elektrische scooters. Ola Electric schudde de markt in India een tijdje geleden op met de lancering van die elektrische tweewielers. Oprichter en CEO Bhavish Aggarwal heeft ook een hint gegeven om in het segment van de vierwielers te stappen. Zo toonde hij onlangs een veelbelovende teaser van een compacte elektrische auto.

  Ola Futurefoundry

  Het bedrijf verwacht de komende vijf jaar meer dan 100 miljoen dollar in de faciliteit te investeren. Ola Electric is de ‘elektrische’ voertuigentak van Ola Cabs, en dat is op zijn beurt onderdeel van moederbedrijf ANI Technologies. Men is van plan om meer dan 200 ontwerpers en auto-ingenieurs in dit R&D-centrum in dienst te hebben. De Ola Futurefoundry wil talent aanwerven voor het ontwerpen van voertuigen met twee en vier wielen. Het gaat hierbij om geavanceerde high-performance autotechniek, digitale en fysieke modellering, en nog veel meer. Ook zal het R&D-centrum zich ook richten op nieuwe energiesystemen, waaronder accutechnologieën. De Futurefoundry zal ook gaan samenwerken met diverse onderwijs- en onderzoeksinstellingen in het Verenigd Koninkrijk.

  Onlangs haalde Ola Electric zo’n 200 miljoen dollar op bij een waardering van 5 miljard dollar van investeerders zoals Tekne Private Ventures, Alpine Opportunity Fund, Edelweiss en anderen.

  “Bouwen aan de toekomst van mobiliteit”

  Bhavish Aggarwal: “Bij Ola bouwen we aan de toekomst van mobiliteit en blijven we wereldwijd het beste talent in alle disciplines aantrekken. Ola Futurefoundry zal ons in staat stellen om het fantastische automotive design & engineering talent in het Verenigd Koninkrijk aan te boren om de volgende generatie van elektrische voertuigen te creëren. Futurefoundry zal nauw samenwerken met ons hoofdkantoor in Bangalore om ons te helpen de toekomst van mobiliteit te bouwen terwijl we EV’s over de hele wereld betaalbaar maken”.

  Wayne Burgess, Vice President of Vehicle Design van Ola Electric: “De Ola Futurefoundry is een belangrijke stap in het opbouwen van een multidisciplinair team dat wendbaar en flexibel is en inspeelt op de verschillende behoeften van consumenten over de hele wereld.”

  Ook elektrische auto’s

  Zoals Aggarwal al door liet schemeren, is Ola Electric aan het kijken of men de stap naar vierwielers kan zetten. Na maanden geleden hints te hebben gegeven over een potentiële vierwieler, liet hij onlangs via Twitter bovenstaande teaser zien.

  Het betreft een aerodynamisch gevormde elektrische hatchback waarbij de glazen voorruit vloeiend overgaat in het glazen dak. Het is slechts een computerrendering waarop vier deuren (en ‘suicide doors’?) te zien zijn, maar geen zichtbare deurgrepen en andere details zoals koplampen, spiegels, ruitenwissers, et cetera. Het model oogt niettemin veelbelovend.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos