Oer-Nederlandse laadpalen van Dutch Charging Company

Oer-Nederlandse laadpalen van Dutch Charging Company

Er is een Nederlandse nieuwkomer in de laadpalenmarkt, Dutch Charging Company. De laadpalen van dit bedrijf verenigen naar eigen zeggen design en kwaliteit. Ze zijn vervaardigd van hout en staal en zijn bovendien een Nederland product.

Laadpalen van eigen bodem

De meeste laadpalen in Nederland – dat zijn er een heleboel, we hebben hier immers zo’n 90.000 oplaadpunten – zijn vervaardig van kunststof en zijn grotendeels afkomstig uit het buitenland. Bij Dutch Charging Company zijn ze van mening dat er ook ruimte moet zijn voor een oer-Nederlandse laadpaal, vervaardigd van hout en staal. De laadpalen en wandladers van Dutch Charging Company zijn in Nederland bedacht, ontworpen én gemaakt.

Het ondernemerstrio achter de start-up, Wouter Pronk, Wesley Mastenbroek en Twan de Rijke, is trots op het resultaat. Wesley Mastenbroek: “Ik was op zoek naar een laadpaal om bij mijn huis te plaatsen. Deze zou in het zicht komen te staan, daarom vond ik het uiterlijk belangrijk. Als ervaren elektrotechnisch technicus wilde ik ook niet inleveren op functionaliteit en kwaliteit. Dat bleek een hele opgave.”

Wesley deelde zijn frustratie met zijn vriend en compagnon Twan. Twan de Rijke: “We werkten al samen met Wouter, hij is meubelmaker en interieurbouwer. Voor mij was de optelsom daarom snel gemaakt; met drieën zouden we tot een mooier en duurzamer alternatief kunnen komen voor de kunststof laadpaal.”

Lokale producten

Wouter Pronk is verantwoordelijk voor het strakke, moderne en stijlvolle design. Ook Pronk benadrukt de lokale aspecten: “Materialen kopen en bewerken we lokaal. We gebruiken de sterke houtsoorten Afrormosia en Padouk, elk met een eigen uitstraling. Uiteraard FSC-gecertificeerd, dat garant staat voor verantwoord bosbeheer. De twee houtsoorten zijn te combineren met staal in drie kleuren coatings; groen, wit en zwart. We bieden daarmee in uiterlijk zes verschillende Dutch design laadpalen en wallboxen aan.“

Oer-Nederlandse laadpalen van Dutch Charging Company

Wesley Mastenbroek benadrukt dat niet alleen het design belangrijk is. “De functionaliteiten en kwaliteit zijn minstens zo belangrijk. We hebben gekozen voor degelijke, Europese elektra. Testen en assembleren gebeurt in onze eigen werkplaats.”

Geen half werk

Twan de Rijke: “We houden alle drie niet van half werk. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de laadpalen en wallboxen van Dutch Charging Company ook wat betreft functionaliteiten kunnen concurreren met de gevestigde merken. Denk hierbij aan load balancing tegen overbelasting van het netwerk. Natuurlijk werken we in alle gevallen met een Type 2 stekkeraansluiting, dit is de gestandaardiseerde stekker in Europa. Voor zakelijk gebruik zijn onze business editions ook uitgerust met onder andere een facturatiemodule, backoffice-koppeling en gestandaardiseerde netwerkcommunicatie. Kiezen tussen kwaliteit en design is dus niet meer nodig. Deze zijn beide verenigd in de laadpalen en wallboxen van Dutch Charging Company.”

Vorig artikelBMW staakt na 250.000 exemplaren de productie van de i3
Volgend artikelEerste Europese Voyah-vestiging geopend in Oslo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in