Odin, de nieuwe eigenaar van Streetscooter, gaat B-ON heten én uitbreiden

Odingaat B-ON heten én uitbreiden

Niet zo lang geleden kwam in het nieuws dat het Luxemburgse concern Odin Automotive de nieuwe eigenaar van Streetscooter is geworden. Odin kondigt nu een naamsverandering aan. Bovendien gaat men het leveringspakket uitbreiden én samenwerken met Hitachi.

Overname

Zo’n drie weken na de overname van Deutsche Post DHL Group kondigde Odin Automotive de officiële start aan van de productie van de eerste StreetScooter-voertuigen onder het nieuwe management. De voertuigen worden vervaardigd op de bestaande productielijn in Düren. De eerste klant is de voormalige eigenaar van Streetscooter, de Deutsche Post DHL Group. Daarnaast is men sinds twee maanden actief in Noord-Amerika. Daar is het bedrijf is een samenwerking aangegaan met logistiek dienstverlener GoFor. Onder de slogan ‘Deliver Better’ wil men vanaf het tweede kwartaal van 2022 de elektrische bestelwagens van Streetscooter inzetten in de VS en Canada.

Go-For Deliver Better

Aanverwante diensten

Grootste plannen dus bij Odin Automotive, dat we voortaan dus B-ON moeten noemen, waarvan nota. Het bedrijf nam nog net zo lang geleden de Streetscooter activiteiten van Deutsche Post DHL Group over en kondigde toen ook aan dat men naar de Verenigde Staten wilde uitbreiden. Nu kondigt het bedrijf niet alleen een naamswijziging aan, maar een partnerschap met de Hitachi Group en een uitbreiding van het leveringspakket. Het bedrijf zal onder de nieuwe naam niet alleen voertuigen maar ook een reeks nieuwe diensten aan gaan bieden.

Holistische aanpak

Onder de naam B-ON wil men “last mile elektrificatie” problemen oplossen en wagenparkbeheerders meer uptime met minder overhead bieden. Die wagenparkbeheerders beseffen terdege dat ze moeten elektrificeren. Maar het proces is volgens Gernot Friedhuber, hoofd verkoop en marketing van B-ON, zo gefragmenteerd, gedecentraliseerd en moeilijk te controleren dat wagenparkbeheerders vaak niet weten waar ze moeten beginnen.

De holistische aanpak van B-ON moet wagenparkbeheerders in staat stellen zich beter op hun core business te concentreren. Volgens Friedhuber is dat is de reden waarom B-ON werd opgericht:

“Een radicaal eenvoudigere, stressvrije en vermakelijke manier laten zien die fleetowners alles biedt wat ze nodig hebben om geschikte last-mile transportoplossingen op te lossen in een eenvoudig te begrijpen, holistisch proces.”

Hitachi wordt ook aandeelhouder

Bij die nieuwe diensten moeten we denken aan laadinfrastructuur, energiebeheer, service, onderhoud, wagenparkbeheersoftware en zelfs chauffeurs. Hierbij zal B-ON niet alleen de eigen capaciteiten aanwenden maar ook met externe partners gaan samenwerken. Hier komt Hitachi dus in beeld. B-On zal voor de laadinfrastructuur en energiebeheer namelijk gaan samenwerken met Hitachi. Bovendien wordt Hitachi Venture, het investeringsbedrijf van Hitachi, aandeelhouder van B-On.

In het persbericht staan geen details over Hitachi’s investering. Tobias Jahn, Partner bij Hitachi Ventures, meldt alleen het volgende: “Hitachi Ventures zet zich in om belangrijke initiatieven te ondersteunen die de transformatie van de maatschappij naar een koolstofvrij milieu stimuleren. B-ON’s visie op een wereld waarin ‘last-mile’ transport goed is voor mens en planeet sluit perfect aan bij die van ons, waardoor het voor ons een natuurlijke strategische keuze is”.

Stefan Krause, CEO en voorzitter van B-ON: “De overname van StreetScooter eerder dit jaar gaf ons een grote voorsprong, aangezien deze het voertuiggedeelte van onze complete elektrificatieoplossing leverde. En nu zijn we erg blij dat we een partner als Hitachi hebben gevonden om het servicegedeelte van ons plan te ondersteunen. Wij geloven dat deze holistische oplossing de sleutel is die fleetowners eindelijk de deur zal openen om deze transformatie door te voeren.”

Vorig artikelKoning opent internationaal testcentrum voor elektrische voertuigen
Volgend artikelSnelle, sportieve Polestar 2 BST Edition 270

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in