Toyota elektrische SUV

Octrooiaanvraag onthult de naam van nieuwe Toyota EV’s

Hoe de eerste elektrische SUV van Toyota er ziet, is nog steeds onbekend. We moeten het doen met een vage teaser. Later deze maand, op de Shanghai Auto Show, zou er meer bekend moeten zijn. Dankzij een paar Europese octrooiaanvragen is waarschijnlijk wel bekend hoe de Toyota EV’s gaan heten.

Beyond Zero

Toyota’s mysterieuze elektrische SUV zal worden onthuld op de komende Shanghai Auto Show op 19 april. Dat nieuwe model zou volgens een octrooiaanvraag wel eens ‘BZ’ kunnen gaan heten. Dat staat voor Beyond Zero, zoals aan het logo hieronder te zien is. Voor dat logo heeft de Japanse autobouwer namelijk octrooi aangevraagd bij het European Union Intellectual Property Office.

Toyota Beyond Zero

Ook heeft men de bijpassende benamingen BZ1 tot en met BZ5 en BZ1X tot en met BZ5X aangevraagd. Deze suggereren dat Toyota meerdere elektrische modellen met de naam BZ uit gaat brengen. De nummers geven naar verwachting de grootte van het voertuig aan. De versies met de X zijn waarschijnlijk uitgerust met vierwielaandrijving, of zijn misschien een extra sportieve variant, of een cross-over. Omdat Toyota de naam Beyond Zero ook voor waterstofvoertuigen gebruikt, is het natuurlijk ook mogelijk dat de octrooiaanvraag voor een mogelijke serie waterstofvoertuigen is bedoeld. Maar de kans dat men dan meteen zo’n groot aantal voertuigen in gedachten heeft lijkt ons toch erg klein.

e-TGNA-platform

Technische details zoals prestaties en actieradius van Toyota’s eerste BZ-model zijn nog een mysterie. Qua afmetingen mogen we verwachten dat deze in de buurt van de RAV4 zal zitten. Hij wordt gebouwd op Toyota’s nieuwe e-TNGA-platform, dat is wel zeker. Dat platform werd ontwikkeld in samenwerking met Subaru en ondersteunt voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en vierwielaandrijving alsmede verschillende accucapaciteiten.

Aparte SUV voor Amerikaanse markt

De SUV of cross-over die Toyota BZ deze maand in Shanghai onthult, is specifiek voor de Europese markt ontworpen. Tetsuo Ogawa, CEO van Toyota North America, bevestigde dat er ook een aparte EV voor de Noord-Amerikaanse markt wordt ontwikkeld. Hopelijk krijgen we tijdens de onthulling meer details over Toyota’s plannen te horen.

Nieuwe teaser!

Deze teaser stond in de aankondiging van de officiële onthulling in de nacht van zondag op maandag 19 april:

Toyota BEV foto

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven