donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsNu al nieuwe motor Tesla Cybertruck

  Nu al nieuwe motor Tesla Cybertruck

  Ondanks dat de Tesla Cybertruck nog steeds niet beschikbaar is in Nederland en ook de leveringen in Amerika niet zonder slag of stoot gaan, blijft het model de gemoederen flink bezig houden. Zo viel de prijs met $61.000 ruim 50 procent hoger uit dan verwacht en dit gaat dan om de goedkoopste versie, die nog niet eens op de markt is. Deze Single Motor uitvoering wordt pas verwacht vanaf 2025. Op dit moment is enkel de Dual Motor variant, met vierwielaandrijving beschikbaar en dan ook alleen nog maar in Amerika. Toch is er nu al een nieuwe motor voor de Tesla Cybertruck.

  Efficiënter en betrouwbaarder

  In Amerika heeft Tesla dus nu al contact opgenomen met verschillende eigenaren. In dit contact geeft het Amerikaanse merk aan dat het de elektrische motor zal vervangen. Volgens Tesla hebben ze namelijk een nieuwe motor die efficiënter en betrouwbaarder is. Bijzonder is wel dat Tesla daarbij niet aangeeft om welke van de twee motoren het gaat. Wel geeft Tesla aan dat wanneer eigenaren van een Cybertruck bij de volgende servicebeurt langskomen, zij ook de nieuwe motor krijgen. Volledig gratis. Nu is het in autoland niet vreemd dat er tussentijdse modelupdates zijn, waarbij de nieuwe modellen af fabriek voorzien worden van nieuwe technologie. Dat bestaande modellen echter deze vervangende onderdelen krijgen, is iets wat normaal gesproken enkel voorkomt tijdens een recall. Dit geeft toch te denken. Tesla zelf geeft echter aan dat de oude motor niet gevaarlijk is en dat klanten niets hebben te vrezen. De nieuwe versie is simpelweg ‘een verfijndere versie van de elektromotor’.

  Het goede nieuws van dit alles is natuurlijk wel, dat mocht de Cybertruck ooit naar Nederland komen, wij direct de beschikking hebben over de verbeterde motor.

  Tekst: Arjan Hordijk

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos