Homee-NieuwsNog krachtigere BMW iX M60 maakt gamma compleet

Nog krachtigere BMW iX M60 maakt gamma compleet

BMW introduceerde op de CES Las Vegas de nieuwe iX M60. Dit sportieve topmodel bekroont het elektrische modellengamma van de Duitse autofabrikant en beschikt over ruim 600 pk. Natuurlijk is de ‘normale’ BMW iX 50 al krachtig genoeg maar er is ook nog zoiets als imago en marketing.

Krachtiger

De in Las Vegas geïntroduceerde BMW iX M60 heeft een vermogen van 455 kW en een maximum koppel van 1.015 Nm. Hiermee beantwoordt deze extra krachtige iX natuurlijk wat minder aan de termen duurzaam en zuinig. Maar, zoals gezegd, bij een premium merk verwacht men dat er van iedere model ook een extra krachtige versie is, en die is er nu dus ook. Of je de WTLP-actieradius bij zo’n sportief model gaat halen is natuurlijk maar de vraag. Zo’n auto vraagt om een sportievere rijstijl dan wat de WLTP-cyclus omvat. De BMW iX M60 kan in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren waarbij de maximumsnelheid een begrensde 250 km/u bedraagt.  BMW geeft voor de iX M60 een energieverbruik op van 18,0 tot 22,5 kWh/100 km volgens de WLTP-norm.

Aangepast onderstel

Om al dat vermogen in goede banen te leiden, heeft BMW de regeling van de elektrische vierwielaandrijving aangepast. De aangepaste slipbegrenzing moet, in combinatie met een M-specifiek afgestelde tweeassige luchtvering met automatische niveauregeling, voor meer precisie in het rijgedrag zorgen.

Iets ander uiterlijk

BMW heeft het design van de M60-variant iets aangepast, om het sportieve imago te benadrukken. Zo heeft hij de ‘Titanium Bronze Individual Exterior Line’. Ook de M logo’s op de voorste zijpanelen en de achterzijde zijn afgewerkt in het nieuwe High Gloss Black/Titanium Bronze. De remklauwen van het sportremsysteem zijn blauw gespoten. Optioneel zijn er ook 22-inch velgen met een exclusief ‘Titanium Bronze’ design verkrijgbaar.

Wie ook het interieur aan wil passen, kan voor het “Suite”-interieur kiezen. Dan zijn ook de stoelen, het instrumentenpaneel, de middenconsole en de deurpanelen afgewerkt in leder met een goud/bronskleurige tint. Uiteraard geeft het informatiedisplay een M-logo weer.

Iets completer

Ook breidt BMW de standaarduitrusting van de iX M60 iets uit. Deze bevat nu onder anderen de BMW Live Cockpit Professional. Dankzij de BMW Natural Interaction wordt bediening met stem en gebaren mogelijk gemaakt. Ook heeft de M60 het Thermal Comfort Package, Comfort Access, Active Seat Ventilation voor bestuurder en voorpassagier, een Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System alsmede BMW Laser Light.

Levering vanaf juni 2022

BMW zal de iX M60 in Dingolfing gaan bouwen, net als de andere modelvarianten van de iX-serie. Men verwacht de M60 vanaf juni 2022 te kunnen leveren. De prijzen beginnen net onder de 135 mille.

Gerelateerd

1 REACTIE

  1. hebben we echt nood aan NOG krachtiger?in deze tijd waar de prijzen van energie de pan uitswingen lijkt mij dit eerder een fout signaal,men wil de mensen electrisch laten rijden,wel zorg ervoor dat het betaalbaar is ipv altijd die verspilling aan meeeeer meeeeer meeeeer….
    zooo fout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stem op de EV van het jaar 2022

Welke EV is volgens jou de EV van het jaar 2022? Breng jouw stem uit en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed.

Klik hier om jouw stem uit te brengen

- Advertisment -

e-Nieuws

Japanse wetenschappers ontwikkelen lithiumaccu met veel hogere energiedichtheid

Dat de huidige Li-Ion accu’s hun langste tijd hebben gehad, dat moge duidelijk zijn. Toch zullen we het nog een tijdje met deze accu’s – en met LFP-accu’s – moeten doen. De ‘solid-state’ en ‘grafeen’ accu’s laten nog even op zich wachten. Japanse wetenschappers introduceren nu een lithium-lucht accu.

e-Videos