Bentley Bentgaya Hybrid

Nog even wachten op een elektrische Bentley

Bentley verwacht tegen 2023 alle modellen ook met een hybride aandrijflijn aan te kunnen bieden. Ook komt er een volledig elektrische Bentley. Deze zal uiterlijk in 2025 op de markt worden gebracht. Eind vorig jaar zei Adrian Hallmark, CEO van Bentley, nog dat het merk nog moest besluiten of het een volledig elektrisch voertuig zou ontwikkelen.

Nog veel onduidelijkheid over uitrol

Dat besluit is inmiddels dus genomen. In een interview met het “Roadshow”-portaal van CNN liet verkoopdirecteur Chris Craft weten dat Bentley uiterlijk 2025 een voleldig elektrisch auto op de markt wil brengen. Maar eerst worden de modellen voorzien van een hybride aandrijving. Chris Craft liet helaas open of de Britse autobouwer dan weer de plug-in hybride aandrijving van de Bentayga gaat gebruiken voor de nieuwe hybride modellen. In dit model – Bentley’s eerste hybride – maakten de Britten gebruik van een aangepaste hybride aandrijving van de Porsche Panamera e-Hybrid met een 3,0-liter V6 benzinemotor. Chris Craft gaf ook geen duidelijkheid over de uitrol en andere details van de modellen. Het is dus nog niet duidelijk welke modellen het eerst geëlektrificeerd zullen worden en welke hybride aandrijflijn ze gaan krijgen.

Elektrische Bentley

Voor de eerste puur elektrische Bentley kon het Britse elitemerk gebruik maken van de PPE-architectuur van Porsche en Audi, die net als Bentley deel uitmaken van de Volkswagen Group. Hierdoor kan Bentley de ontwikkelingskosten behoorlijk reduceren. Het Britse merk, dat niet al te veel investeringsruimte heeft, kan op die manier tegen een relatief geringe investering toch een elektrische auto op de markt brengen. Craft is ervan overtuigd dat de hybride en elektrische modellen goed in het Bentley-portfolio passen. “Meer dan 30 procent van de kopers in het luxe segment is geïnteresseerd in een elektrische auto”, zei hij. “Dat zal een groot deel van onze toekomst zijn.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven