donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsNissan wil grote inhaalslag op het gebied van elektrificatie maken

  Nissan wil grote inhaalslag op het gebied van elektrificatie maken

  Met de Leaf had Nissan een groot succesnummer onder de elektrische auto’s. Helaas wachtte de Japanse autofabrikant wel heel erg lang met het lanceren van een opvolger, met een achterstand als resultaat. Nissan wil de kloof met de concurrentie nu zo snel mogelijk proberen te dichten.

  Zo heeft de Japanse autofabrikant plannen voor een CO2-neutrale productie, een eigen accuproductie verwerking en groot aantal nieuwe elektrische modellen.

  Ambities

  Met Nissan Ambition 2030 wil het Japanse merk een voorproefje van haar ambities presenteren. Nissan, alliantiepartner met Renault en Mitsubishi, presenteert met “Nissan Ambition 2030” haar visie op de mobiliteit voor de lange termijn. Hoewel de alliantiepartner zich aanvankelijk enigszins van de Europese markt terug zou trekken, speelt Europa een centrale rol in de plannen van Nissan. Het wil een “duurzaam bedrijf zijn dat werkt aan een schonere, veiligere en meer inclusieve samenleving”. Mooie woorden, net als een “nieuw soort klantenervaring” waarvoor men een “intelligent ecosysteem voor geïntegreerde mobiliteit” gaat bouwen.

  Makoto Uchida, CEO van Nissan: “Bedrijven spelen een steeds belangrijkere rol bij het voorzien in maatschappelijke behoeften. Met Nissan Ambition 2030 sturen we het nieuwe tijdperk van elektrificatie aan, ontwikkelen we verdere technologieën om de CO2-uitstoot te verminderen en openen we nieuwe zakelijke mogelijkheden. We willen van Nissan een duurzaam bedrijf maken dat wordt gewaardeerd en nodig is door klanten en de maatschappij”.

  EV36Zero

  Nissan gaat in de VK een EV-expertisecentrum genaamd EV36Zero bouwen. Dat centrum, dat afgelopen zomer werd gepresenteerd, moet als blauwdruk dienen voor soortgelijke locaties over de hele wereld. Men wil met het volledig geïntegreerde ecosysteem voor de productie van elektrische voertuigen mobiliteit combineren met energiebeheer. Dit moet een belangrijke bijdrage leveren op de weg naar CO2-neutraliteit voor het bedrijf. Het centrum wordt in de buurt van de Nissan-fabriek in Sunderland gebouwd. Het zal ook een nieuwe Gigafactory omvatten. Die zal net als het hele project geheel worden gevoed met volledig hernieuwbare elektriciteit. De Japanse autofabrikant zal in totaal een miljard pond (ongeveer 1,17 miljard euro) in het project investeren.

  Vijftien nieuwe elektrische modellen

  Nissan wil tegen 2030 zullen in totaal 23 nieuwe geëlektrificeerde modellen op de markt hebben gebracht, waaronder 15 zuiver elektrische auto’s. Tegen 2026 wil men al 20 nieuwe modellen met elektrische of e-POWER-aandrijflijnen lanceren. Men verwacht dat geëlektrificeerde voertuigen tegen 2030 waarschijnlijk meer dan 50 procent van de totale wereldwijde verkoop van Nissan en Infiniti uitmaken. In Europa moet dat zelfs meer dan 75 procent van de totale verkoop zijn.

  Ashwani Gupta, COO van Nissan: “We zijn trots op onze lange geschiedenis van innovatie en onze rol in de volledig elektrische revolutie. Met onze nieuwe visie blijven we de snellere overgang naar elektrische auto’s stimuleren: We willen klanten prikkelen met een aantrekkelijk aanbod, de adoptie van elektrische auto’s stimuleren en een schonere wereld creëren”.

  Autonome rijtechnologie

  Als onderdeel van Nissan Ambition 2030 wil men ook geavanceerde rijhulpsystemen en slimme technologieën voor nog meer klanten beschikbaar maken. Tegen 2026 zal ProPILOT voor halfautomatisch rijden naar verwachting worden toegepast in meer dan 2,5 miljoen Nissan- en Infiniti-modellen. Het Japanse bedrijf ontwikkelt geleidelijk zijn eigen autonome rijtechnologie – met inbegrip van Lidarsystemen, waarover alle nieuwe modelgeneraties tegen 2030 zullen beschikken.

  Drie nieuwe conceptauto’s

  Ook onthulde Nissan drie nieuwe conceptvoertuigen. Het betreft hier de Hang-Out, een comfortabele vrijetijds- en gezinswagen, de Max-Out cabriolet en Surf-Out pick-up.

  Deze conceptauto’s belichamen volgens Nissan de volgende generatie van de geëlektrificeerde toekomst. Ze zijn voorzien van slimme technologieën die moeten bijdragen tot een nog betere rijervaring. Met deze studies wil Nissan de mogelijkheden laten zien die de Japanse autofabrikant met een breed scala aan nieuwe geavanceerde voertuigen en ecosystemen wil bieden.

  Productiecapaciteit accu’s naar 130 GWh per jaar

  Om aan de groeiende vraag naar elektrische auto’s te voldoen, wil Nissan samenwerking met diverse partners een wereldwijd systeem voor de levering van accu’s opzetten. De wereldwijde productiecapaciteit zal tegen 2026 worden uitgebreid tot 52 GWh. Tegen 2030 moet de capaciteit 130 GWh bedragen.

  Kobaltvrije accutechnologie en Solid-State-accu’s

  Nissan wil de lithium-ionaccu verder ontwikkelen en een kobaltvrije technologie introduceren. Dit moet de kostprijs van accucellen tegen 2028 met zo’n 65 procent verminderen. Men verwacht dat de elektrische voertuigen van Nissan tegen die tijd ook zijn uitgerust met de eigen Solid-State accu’s (ASSB). Men gaat tegen 2024 in de buurt van het hoofdkantoor in Yokohama een proeffabriek bouwen. Verwacht wordt dat door de toepassing van ASSB’s de prestaties en de actieradius zullen verbeteren en dat de oplaadtijd een derde korter zal worden. Ook verwacht Nissan dat ASSB de kosten van accupakketten tegen 2028 terug zal brengen tot ongeveer 67 euro per kWh. Het bedrijf streeft zelfs naar een verlaging tot ongeveer 58 euro per kWh. Dit om elektrische auto’s qua aanschaf vergelijkbaar te maken met auto’s met een benzinemotor.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos