Nissan IMk concept

Nissan toont compacte IMk Concept

De Leaf is misschien niet het meest opvallende en aansprekende model maar Nissan behoort hiermee wel tot de pioniers op het gebied van elektrische auto’s. Naast de nieuwe sportieve crossover IMx zullen we op de Tokyo Motorshow ook een andere conceptcar kunnen zien, namelijk een compacte stadsauto.

Volgens Nissan is het IMk Concept studiemodel ontworpen als een stijlvolle, wendbare en compacte elektrische auto die is uitgerust met de nieuwste technologie. De ontwerpers van Nissan hadden zich tot doel gesteld om de ultieme stedelijke forensen auto te ontwerpen. De IMk Concept is bijna 3,40 meter lang en daarmee vergelijkbaar met de Smart ForFour. Uiteraard is de IMk Concept voorzien van een volledig elektrische aandrijving. Hij is verder bedoeld om een voorproefje te geven van een nieuwe ontwerptaal die ze bij Nissan gaan doorvoeren.

Design geïnspireerd door Japans futurisme

De IMk’s uiterlijk weerspiegelt de minimale esthetiek die kenmerken is voor Nissans nieuwe designfilosofie. Deze zou je kunnen omschrijven als tijdloos Japans futurisme. De auto heeft de lijnen die passen bij de traditionele Japanse ontwerpstijl maar is ook minimalistisch en heeft vloeiende lijnen, aangevuld met wat subtiele Japanse motieven. De kleur is bijzonder en is geïnspireerd op het Akagane kleurenschema, een eerbetoon aan de Japanse ambachtslieden die van koper prachtige maar ook functionele kunstwerken hebben gemaakt. Er is nog meer “Japans DNA” in de IMk te zien, zoals het V-motion signature “schild” voorop en de achterlichten die zijn voorzien van een houtwerk-achtige, geprofileerde indruk.

 

Stadsauto

Hoewel zo’n compacte stadsauto razend populair is op de thuismarkt van de Japanse autofabrikant, worden er ook wereldwijd steeds meer “stadsauto’s” gekocht. Volgens Design Director Satoru Tai combineert de IMk “een moderne, eenvoudige look, geïnspireerd op de Japanse erfenis, met de nieuwste elektrische autotechnologie”. Verder zou het wel eens kunnen dat deze zich, net als de Honda e, niet in het allerlaagste prijssegment zal bevinden: “Het is een luxe elektrische auto die hopelijk veel klanten zal rijden.”

Nieuw platform

De IMk wordt gebouwd op een nieuw platform voor elektrische auto’s, verder verstrekt Nissan er nog geen concrete informatie van. Ook worden er nog geen technische details over de IMk bekendgemaakt. Het enige dat Nissan vertelde dat de auto “extreem stil” is en dat er veel aandacht is geschonken aan de aandrijflijn zodat deze zo goed mogelijk geschikt is voor rijden in het stadsverkeer.

Hoge connectiviteit en uitgebreide rijassistentie

De Nissan IMk moet zijn rijders een hoge connectiviteit bieden.  IMk chauffeurs en passagiers kunnen onder andere via een smartphone verbinding communiceren met de elektrische auto. Ook krijgt de Nissas IMk moderne rijhulpsystemen met geavanceerde zelfrijdende functionaliteiten. Deze zijn met name bedoeld om te zorgen voor comfortabel en veilig rijden in het drukke stadsverkeer

Nissan Intelligent Mobility

Het is nog lang niet zeker of en wanneer de IMk in serieproductie zal gaan. Asako Hoshino, verantwoordelijk voor de e-mobility bij Nissan: “Het IMk-concept biedt een eerste blik op de nieuwe richting die Nissan Intelligent Mobility inslaat als reactie op de verdere ontwikkeling van de technologie naar elektrificatie en connectiviteit. We willen bij Nissan doorgaan met het introduceren van auto’s met de nieuwste geavanceerde systemen om onze leidende positie in de auto-innovatie te behouden.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven