zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsNieuwe Nissan Leaf E+ heeft 40 procent grotere actieradius

  Nieuwe Nissan Leaf E+ heeft 40 procent grotere actieradius

  De Tesla Model S was vorig jaar de bestverkochte elektrische auto van Nederland. Op plaats drie stond de Nissan Leaf, die de Jaguar I-Pace net niet achter zich wist te houden. Misschien dat de Japanse EV dit jaar beter gaat scoren. Hij komt namelijk in juni ook als Leaf E+ op de markt, met een 40 procent grotere actieradius.

  Er zijn straks dus twee varianten van de Leaf: de standaarduitvoering met 40 kWh-batterij en de nieuwe Leaf E+ met 62 kWh-accupakket. Volgens Nissan heeft die laatste 288 cellen in plaats van 192, een 25 procent hogere energiedichtheid en 55 procent meer capaciteit. Wat er intern ook veranderd is, het gaat uiteindelijk om het bereik. En dat is met 40 procent toegenomen. De Leaf komt volgens de WLTP tot 270 kilometer. De Leaf E+ naar schatting van Nissan tot ongeveer 385 kilometer.

  Betere prestaties

  Tegelijkertijd is die laatste een stuk sterker geworden. Hij heeft niet langer een elektromotor met 150 pk, maar eentje met 217 pk. Wat dat doet voor de prestatiecijfers, houdt Nissan voor zich, maar voor een EV als de Leaf is dat ook niet het relevantst. Naar de prijs is het eveneens gissen. Nissan maakt die in maart bekend, drie maanden voordat de levering van de Leaf E+ start. De huidige Leaf – die met 40 kWh-batterij dus – is er vanaf 37.290 euro.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos