Nieuwe Nissan Leaf E+ heeft 40 procent grotere actieradius

De Tesla Model S was vorig jaar de bestverkochte elektrische auto van Nederland. Op plaats drie stond de Nissan Leaf, die de Jaguar I-Pace net niet achter zich wist te houden. Misschien dat de Japanse EV dit jaar beter gaat scoren. Hij komt namelijk in juni ook als Leaf E+ op de markt, met een 40 procent grotere actieradius.

Er zijn straks dus twee varianten van de Leaf: de standaarduitvoering met 40 kWh-batterij en de nieuwe Leaf E+ met 62 kWh-accupakket. Volgens Nissan heeft die laatste 288 cellen in plaats van 192, een 25 procent hogere energiedichtheid en 55 procent meer capaciteit. Wat er intern ook veranderd is, het gaat uiteindelijk om het bereik. En dat is met 40 procent toegenomen. De Leaf komt volgens de WLTP tot 270 kilometer. De Leaf E+ naar schatting van Nissan tot ongeveer 385 kilometer.

Betere prestaties

Tegelijkertijd is die laatste een stuk sterker geworden. Hij heeft niet langer een elektromotor met 150 pk, maar eentje met 217 pk. Wat dat doet voor de prestatiecijfers, houdt Nissan voor zich, maar voor een EV als de Leaf is dat ook niet het relevantst. Naar de prijs is het eveneens gissen. Nissan maakt die in maart bekend, drie maanden voordat de levering van de Leaf E+ start. De huidige Leaf – die met 40 kWh-batterij dus – is er vanaf 37.290 euro.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven