Nissan IMs Concept is elektrische Volvo S60 Cross Country-achtige

Misschien dat Nissan van zijn à propos is door de arrestatie van topman Carlos Ghosn, want het persbericht over de elektrische IMs Concept is wat aan de opgeklopte kant. Het studiemodel zou een volledig nieuw soort auto zijn, aldus Nissan, en daarmee zijn eigen segment creëren. Dat van de ‘opgehoogde sportsedan’.

We begrijpen wel waar Nissan mee bezig is. De traditionele sedan is immers al jaren terrein aan het verliezen. Zozeer zelfs dat Ford heeft aangekondigd in de Verenigde Staten te stoppen met sedans en zich te richten op SUV’s en cross-overs. Nissan probeert met de IMs Concept de sedan aantrekkelijk te maken voor het cross-overpubliek. Een nieuw segment creëert de auto daarmee natuurlijk niet echt. Opgehoogde sportsedan? Wij zien een Volvo S60 Cross Country-achtige met elektrische aandrijving. De Lada Vesta Cross zullen we hier maar niet aanhalen.

BMW M3

Hoe dan ook, volgens Nissan heeft de IMs Concept zeker sportieve pretenties. Voor de aandrijving zorgen twee elektromotoren, die samen 490 pk en 800 Nm koppel leveren. Nissan zegt dat de IMs Concept daarmee genoeg kracht heeft om moderne sportsedans als de BMW M3 en Mercedes-AMG C 63 te verslaan, maar houdt voor zich wat de acceleratiecijfers dan zijn. De motoren van de IMs Concept worden gevoed door een 115 kWh-batterij, die garant moet staan voor een actieradius van ruim 600 kilometer. Nissan rept bovendien over een perfecte gewichtsverdeling (50/50) en adaptieve luchtvering.

Autonoom rijden

En zoals het een studiemodel tegenwoordig betaamt, kan de IMs Concept (die schuin van voren nogal op die elektro-Cadillac lijkt) autonoom rijden. Het interieur is daarom op een bijzondere manier ingedeeld. Er zijn twee stoelen voor en drie zitplaatsen achter. Van die laatste kunnen de buitenste twee worden ingeklapt, waarna er in het midden één comfortabele Premier Seat overblijft. Als de Nissan in zijn zelfrijdende modus wordt gezet, trekt het stuur zich terug en draaien de twee voorstoelen om. Dan kunnen de inzittenden gemakkelijk met de achterpassagier(s) converseren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven