Nissan Ariya productie

Nissan Ariya deze zomer al gereed voor productie

Op de Tokyo Motor Show 2019 werd de Nissan Ariya nog als studiemodel gepresenteerd. Afgelopen winter gaf Nissan wat meer informatie vrij en schreven wij al dat de auto wat ons betreft zo in productie kon. Nu lijkt het erop dat de Ariya daadwerkelijk binnenkort in productie gaat.

Productie-exemplaar in julli onthuld

In een nieuwsbericht op de Aziatische website van Nissan staan verwijzingen naar de planning van diverse studiemodellen. Bij de Ariya staat duidelijk dat de onthulling van het productie-exemplaar in juli 2020 plaatsvindt Dat houdt doorgaans ook in dat een auto niet lang daarna in productie gaat.

Hiermee zou Nissan eindelijk een moderne elektrische auto in een wat hoger marktsegment krijgen. Bovendien maakt deze als eerste gebruik van het nieuwe e-platform dat samen met Renault is ontwikkeld.

Verder nog niet veel bekend

Er is nog steeds niet bekend over het vermogen, de accucapaciteit het laadvermogen en actieradius. Het is op dit moment nog steeds maar een studiemodel. Nissan heeft wel verteld dat er voor de Ariya Concept een nieuw systeem is ontwikkeld om de elektrische vermogensafgifte en remmen automatisch te reguleren. Dit zou voor een minimale wielslip en een soepeler rijgedrag moeten zorgen. Nu wordt het afwachten of het definitieve model van de Nissan Ariya inderdaad in juli wordt onthuld. Dan zullen ook wel de technische specificaties worden vrijgegeven omdat de orderboeken dan ook rond die periode worden worden geopend.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven